Nieuws

© Alfa Romeo

Alfa Romeo Junior Veloce krijgt 280 elektrische pony’s

19 juni 2024
Door Dieter Quartier

De krachtigste versie van de nieuwe elektrische cross-over van Alfa Romeo luistert naar de naam Veloce en laat 280 pk los op de voorwielen. Deze Junior wil daarmee zijn sportieve inborst en verwantschap met de andere Veloce-modellen uit het Alfa-gamma onderstrepen.

 

Niet alleen de nieuwe motor is een specifiek kenmerk, elke ontwikkeling in het ontwerp is ook gericht op het maximaliseren van prestaties, wegligging en puur rijplezier, vermeldt het persbericht. Zo werd de stuurinrichting gekalibreerd tot de meest directe in het segment (14,6). De sportophanging is 25 mm verlaagd en de stabilisatorstangen voor en achter zijn extra sportief om snel bochtenwerk met veel grip te garanderen.

280 pk op de voorwielen: hoe leid je dat in goede banen? Juist, door een Torsen-sperdifferentieel met beperkte slip. En aan de hand van brede sloffen. Alfa Romeo zegt gebruik te maken van 20-duimers die specifiek voor elektrische voertuigen werden ontwikkeld en veel grip bieden. 

Voor dit project werd een beroep gedaan op hetzelfde team van ingenieurs dat unieke projecten heeft gecreëerd als de 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de huidige ontwikkeling van de 33 Stradale, zegt Alfa Romeo. Kortom, in hun typische stijl doen de Italianen er alles aan om torenhoge verwachtingen te creëren. Of ze worden ingelost, kunnen we in het beste geval over enkele maanden beamen (of niet). 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.