Nieuws

© Volkswagen

Alle auto’s van de overheid in dit land worden elektrische VW’s

16 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Bijzonder nieuws van Volkswagen vandaag. Het Vaticaan, het allerkleinste land ter wereld met een oppervlakte van amper een halve kilometer, gaat zijn volledige overheidsvloot vervangen door elektrische auto’s van de Volkswagen-groep. Paus Franciscus, staatshoofd van het Vaticaan, nam de eerste twee voertuigen zopas in ontvangst.

 

Begin volgend jaar zal VW net geen 40 elektrische ID.3, 4 en 5-modellen aan het Vaticaan leveren. In de volgende jaren volgen nog andere elektrische voertuigen van de VW-groep tot alle overheidsauto’s van het Vaticaan in 2030 elektrisch zullen zijn. De financiering van de overheidsvloot gebeurt door VW Financial Services. De switch naar elektrische voertuigen past in het voornemen van het Vaticaan om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Daartoe worden ook meerdere laadpunten geïnstalleerd in de ministaat en bij eigendommen van het Vaticaan in Rome (en dus buiten Vaticaanstad zelf). 

De auto’s worden bestuurd door chauffeurs om bisschoppen en andere hoogwaardigheidsbekleders in het Vaticaan en Rome rond te voeren en zullen gebruikt worden door onderhoudsploegen, voor leveringen en dergelijke. 

De eerste twee auto’s van de elektrische Vaticaan-vloot, twee exemplaren van de ID.3 Pro Performance, werden door directieleden Imelda Labbé en Christian Dahlheim van Volkswagen en Volkswagen Financial Services overhandigd aan de 86-jarige paus Franciscus. 

Of ook de gekende pausmobiel (momenteel een witte Mercedes) op termijn een elektrische Volkswagen zal zijn is niet bekend.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.