Nieuws

Allure Team wint 25 Hours VW Fun Cup

09 juli 2017
Door Redactie
De 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup is al zijn beloftes nagekomen. Ongeveer 15.000 toeschouwers werden aangetrokken tot deze buitengewone wedstrijd door de aanwezigheid van Jacky Ickx en zijn kinderen, de eerste deelname van Tom Boonen aan een autosportwedstrijd en de talrijke animaties in de paddock.
Iedereen hield zijn adem in op zaterdagnamiddag klokslag 16.00u, wanneer 118 wagens de start namen. Iets meer dan een etmaal later kwam de VW Fun Cup #277 Allure Team met een comfortabele voorsprong voorbij de zwart-witgeblokte vlag. 

Twee grote kampioenen hebben hun stempel gedrukt op de wedstrijd. Jacky Ickx, een levende legende van de mondiale autosport, was erbij met zijn vijf kinderen (Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy) en kon iedereen charmeren met zijn vriendelijkheid en beschikbaarheid. Op sportief vlak veroverde de nummer X in de aanvangsfase een plaats in de top 20 na de rijbeurt van Vanina en Romain, die beschouwd kan worden als een van de revelaties van het weekend, na rondetijden die erg dicht in de buurt kwamen van de beteren en dat bij zijn debuut in competitie. Jammer genoeg werd het team verplicht om de nodige herstelwerken uit te voeren door een aanrijding die te wijten was aan een gebrek aan ervaring. De familie Ickx werd uiteindelijk als 76ste geklasseerd.

Een andere emblematische sportfiguur in België, Tom Boonen, betwistte in Spa-Francorchamps zijn allereerste autosportwedstrijd. In het gezelschap van zijn vrienden en teamgenoten Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht, sportjournalist van de VRT, amuseerde hij zich rot. Na een parcours dat enkel ontregeld werd door een lichte oververhitting, sloten ze de wedstrijd af op de 29ste positie.

Volgende afspraak is in het weekend van 22 en 23 september voor de 10 Hours of Mettet.


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.