Nieuws

© Alpine

Alpine brengt vleugje F1 naar zijn A110

05 juli 2023
Door Patrick Robays

Naar aanleiding van de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië nu zondag 9 juli in Silverstone brengt Alpine een exclusieve, tot 300 stuks gelimiteerde speciale reeks uit van zijn A110. De Enstone Edition verrijkt de Alpine A110 S met een vleugje F1 voor een prijs van € 85.000.

 

In het Engelse Enstone ontwikkelt en bouwt Alpine, met een ervaring van meer dan dertig jaar in de Formule 1, de onderdelen en spitstechnologie voor het BWT Alpine F1-team. De naam van de nieuwe exclusieve A110-reeks, Enstone Edition, verwijst naar deze voor Alpine bijzondere plek.A110 S ENSTONE EDITION 19

Wat de A110 S Enstone Edition uniek maakt, is dat Alpine in zijn cockpit, als een soort van eresaluut aan het werk van de Enstone-crew, heel wat carbononderdelen heeft verwerkt die in Enstone zijn vervaardigd in de werkplaats die ook voor de F1-bolides van het Alpine-team wordt gebruikt.  

Twee tinten grijs 

De tot 300 exemplaren beperkte en genummerde reeks krijgt een exclusief mat tweekleurig koetswerk. De twee verkrijgbare tinten matgrijs – Gris Tonnerre en Argent Mercure – contrasteren met een matzwart dak, dat kan worden getooid met een Britse Union Jack. In de UK zit die Union Jack er standaard op, bij ons wordt ‘ie als optie aangeboden.A110 S ENSTONE EDITION 4

Verder herken je de A110 S Enstone Edition aan zijn 18 inch grote, matzwarte GT Race-velgen en zilverkleurige Brembo-remklauwen. Met 300 pk onder de fraai gewelfde kap sprint deze in het Franse Dieppe gebouwde sportieveling in 4,2 seconden naar 100 en haalt ‘ie, met optionele Aero-kit, een top van 275 km/u.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.