Nieuws

© Alpine

Alpine onthult zijn ultieme strijdwapen voor Le Mans: de A424_ β

09 juni 2023
Door Dieter Quartier

Endurance-racen gaat een nieuw gouden tijdperk tegemoet en Alpine kijkt ernaar uit om zijn bijdrage te leveren. Na tien jaar samenwerking met Signatech begint het sportwagenmerk aan een nieuw hoofdstuk in zijn avontuur in deze fascinerende discipline.

 

Sinds de oprichting door Jean Rédélé heeft Alpine ernaar gestreefd de top te bereiken. Het is dan ook een van de weinige merken die de afgelopen drie jaar gelijktijdig hebben deelgenomen aan verschillende wereldkampioenschappen met FIA-label, dankzij de invoering van innovatieve regels die het in staat stellen synergieën tussen de diverse programma's tot stand te brengen.

De ambities van Alpine zijn geboren uit competitie en groeien nog steeds. Vijfenveertig jaar na Alpines historische overwinning in de 24 uren van Le Mans is de aanwezigheid van het merk geen toeval. Het koos vandaag uit om de Alpine A424_β voor te stellen, de voorloper van de hypercar die vanaf volgend jaar de beste concurrenten zal uitdagen.Alpine onthult de A424 2

“Dit project is bijna twee jaar lang een enorm menselijk avontuur geweest, dat onze ambities buiten het circuit uitdraagt. Onze medewerkers en partners werken onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat de auto een doorslaand succes wordt. Het is al een visueel succes en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat het vanaf volgend jaar ook een sportief succes wordt”, verklaart Laurent Rossi, ceo van Alpine.

“We onderschatten de taak die ons wacht in deze spannende uitdaging niet. We blijven bescheiden maar vastbesloten om onze stempel te drukken aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. We hopen alle motorsportfans een aantal prachtige en epische gevechten te kunnen bieden en we hebben maar één ding tegen hen te zeggen: tot ziens op het circuit!”

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.