Nieuws

© Alpine

Alpine toont nieuwe Hypercar-racewagen voor 2024 op 100ste verjaardag 24 uur Le Mans

30 mei 2023
Door Stijn Blanckaert

Volgende week toont Alpine in het Alpine Paddock Center van het beroemde circuit van Le Mans in het kader van de prestigieuze 24-Urenrace de Hypercar-raceauto waarmee het merk in 2024 meedingt naar de overwinning in de hoogste raceklasse. 

 

Dit jaar zet het Franse sportwagenmerk niet alleen twee LMP2-prototypes in voor de honderdste etmaalrace van Le Mans, maar toont het op 9 juni in dat exclusieve kader ook de Hypercar (LMDh) die in 2024 zal meedingen naar de overwinning in de koningsklasse van het enduranceracen. 

Hommagemodel A110 R Le Mans 

Alpine maakt van dezelfde gelegenheid gebruik om de honderdste verjaardag van de race in Le Mans te vieren met de onthulling op 7 juni van een beperkte reeks als eerbetoon aan de iconische koers, de A110 R Le Mans. 

Verder zal de A290_β shocar die Autonieuws voor u al filmde en die een voorbode is van de elektrische stadsauto die volgend jaar op de markt komt er van 7 tot 12 juni te zien zijn in het Alpine Paddock Center. Ook de al op het salon van Brussel in januari getoonde Alpenglow concept car wordt in Le Mans getoond.  

Voor het volledige programma van de 24 uur van Le Mans kan u hier terecht.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.