Nieuws

© Astara

Astara zal elektrische brommobiel Microlino invoeren in Duitsland en Spanje

10 november 2022
Door Stijn Blanckaert
Een paar weken geleden kon u hier al lezen dat de Zwitserse elektrische Microlino-brommobielen in ons land door D’Ieteren zullen verdeeld worden. Vandaag wordt bekend dat Astara hetzelfde gaat doen in Duitsland en Spanje.

Het in 17 landen actieve Astara – dat bij ons onder meer Hyundai, Suzuki, MG en SsangYong invoert - tekende zopas een strategische samenwerkingsovereenkomst met Micro, het Zwitserse bedrijf achter de Microlino-elektromobiel, waarin het de invoer en verdeling van het merk in Duitsland en Spanje toegewezen krijgt.

De Microlino is een compact voertuigje voor twee personen dat tussen een auto en een motorfiets inzit – een beetje zoals de Citroën AMI – en door zijn elektrische aandrijving en compacte afmetingen erg verkeers- en milieuvriendelijk is. Hij haalt tot 230 kilometer rijbereik en kan tot 90 km/h rijden. De kofferruimte is 230 liter groot. De Microlino is volledig ontworpen voor stedelijk gebruik en er werden intussen al meer dan 35.000 reservaties gemaakt voor het voertuigje. De eerste leveringen in Zwitserland zijn intussen een feit, de eerste Spaanse en Duitse klanten mogen de levering van hun Microlino begin 2023 verwachten.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Astara en Micro kan in de komende maanden uitgebreid worden naar andere markten waar Astara actief is. De Microlino past voor Astara in het aanbod aan innovatieve oplossingen die worden aangeboden aan klanten, waaronder Astara Move, dat korte abonnementsformules op voertuigen aanbiedt en zo een flexibele mobiliteitsoplossing vormt. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.