Nieuws

© Audi

Audi Q4 e-tron laadt sneller en krijgt nieuwe onlinefuncties

04 maart 2022
Door Stijn Blanckaert
De Audi’s Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron van modeljaar 2022 krijgen wanneer ze uitgerust zijn met de grote batterij nieuwe software waarmee ze tot 135 kW kunnen snelladen. Daarnaast worden ook de onlinefuncties van het model uitgebreid en is een groter touchscreen als optie verkrijgbaar.


De Q4 e-tron-varianten met de grotere batterij met een netto-inhoud van 76,6 kWh (82 kWh) bruto die vanaf nu geproduceerd worden kunnen snelladen met 135 kW in plaats van 125 kW tot nog toe. De oplaadtijd van 5 tot 80 procent wordt daardoor verkort tot 29 minuten voor de Q4 40 e-tron en de Q4 Sportback 40 e-tron en tot 36 minuten voor de Q4 45 e-tron quattro en de Q4 50 e-tron quattro en Q4 Sportback 50 e-tron quattro.

Audi kon de laadsnelheid verhogen door het optimaliseren van de software voor het thermisch beheer van de batterijen. De update zou niet mogelijk zijn op al geleverde Q4 e-trons.

Nieuwe onlinefuncties en groot touchscreen

Het Audi connect-portfolio wordt daarnaast uitgebreid met persoonlijke gebruikersprofielen in de wagen, opties voor last-mile navigatie en uitgebreide app-functies voor de status van de wagen en de parkeerpositie. 

Met Audi connect Emergency call & Service kan de auto een automatische noodoproep doen in de taal van de betrokken klant om hulp naar de juiste plaats te sturen. De pechhulp kan ook handmatig worden opgeroepen via de serviceoproepknop. Een afzonderlijke mobiele telefoonmodule in de auto zorgt voor de audio- en dataverbinding via een geïntegreerde SIM-kaart.

Het infotainmentaanbod wordt daarnaast vervolledigd door het grootste scherm dat ooit in een Audi gebruikt werd aan de optielijst van de Q4 e-tron toe te voegen. Dat optionele MMI-touchscreen heeft een 11,6 duim groot display met een resolutie van 1.764 × 824 pixels.

Nieuwe oplaadfuncties in de myAudi app

De myAudi-app biedt ook nieuwe functies. Vooraf geplande routes kunnen nu naar de auto worden verzonden via de app. De e-tron routeplanner integreert automatisch laadstops op basis van de actuele verkeerssituatie, waarbij rekening gehouden wordt met het individuele verbruiksprofiel van de bestuurder. Daarnaast kan via de app een oplaaddoel worden ingesteld en kan de  bestuurder gewaarschuwd worden door een een pushmelding op zijn of haar smartphone wanneer het gewenste oplaadniveau bereikt is.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.