Nieuws

Autonieuws.be-redacteur schrijft boek over elektrische auto

10 november 2023
Door Dieter Quartier

Autonieuws.be-redacteur Stijn Blanckaert schreef samen met EV-Belgium-voorzitter en expert elektrische mobiliteit Jochen De Smet een boek over de elektrische auto. Het werd gisteren voorgesteld aan pers en publiek en ligt vanaf vandaag in de boekhandel.

 

Omdat er nog veel onwetendheid is over de elektrische auto en het hele ecosysteem errond. Omdat het belangrijk is dat iedereen weet waarom de transitie naar elektrisch rijden is ingezet. Omdat het nodig is om mythes te ontkrachten en een objectief overzicht te geven – voor het eerst in België – van alles wat met de elektrische auto te maken heeft. Om die redenen hebben de auteurs naar eigen zeggen hun boek geschreven. 

Op een zo volledig mogelijke manier gingen de auteurs in internationale studies, bij gerenommeerde bronnen en in de pers op zoek naar zo veel mogelijk informatie over de grootste omwenteling die de autowereld ooit kende en verzamelden ze alle relevante info in een boek. De doelgroep ervan is zo breed mogelijk. Van de particulier die wil nagaan of het voor hem al interessant is om de overstap te wagen, over de bestuurder van een elektrische bedrijfswagen die dankzij het boek weet waar hij aan toe is, tot de overtuigde elektrorijder die zo een naslagwerk heeft waar alle info in verzameld is. 

Vergelijking met een voetbalmatch 

400358487 10231111876606669 1599836502371526369 nDe auteurs vergelijken de weg die we afgelegd hebben sinds het ontstaan van de auto met een verbrandingsmotor met het spelen van een voetbalmatch met verlengingen, waarbij we voor de technologie van de verbrandingsmotor in de tweede verlenging zitten. De stand van zaken bij de overstap naar elektrisch rijden is dan als diezelfde voetbalmatch die pas enkele minuten bezig is. Er zal nog enorm veel gebeuren vooraleer de elektrische auto een even grote verspreiding kent als de auto met verbrandingsmotor, en dat dat niet zonder slag of stoot zal gebeuren is logisch, maar in de tussentijd zullen er waarschijnlijk heel wat goals en mooie spelfases volgen. Het is, zoals de auteurs het zeggen, “het begin van een omwenteling die we nooit eerder zagen in de autosector.” 

Blanckaert en De Smet stelden het boek gisteren voor aan de pers en het publiek tijdens een lanceringsevenement in het Huis van de Automobiel, bij Febiac in Brussel. Het is voor € 29,95 verkrijgbaar bij uitgeverij Ertsberg of bij de betere fysieke en online-boekhandel.

Deel op

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.