Nieuws

Welke bestelwagen of pick-up kiezen? De Bedrijfsvoertuigen Gids helpt je op weg!

26 april 2024
Door Stijn - Dieter - Alain

Als kmo of zelfstandige sta je misschien voor de aankoop van een licht vrachtvoertuig. Maar hoe kies je de beste? Om te beginnen: door de allereerste Bedrijfsvoertuigen Gids van Autonieuws.be te lezen! Van bestelwagen over pick-up tot chassis-cabine, van diesel over elektrisch tot waterstof, we loodsen je doorheen het complexe aanbod.

 

Overzicht bestelwagens per segment

Welke types bestelwagens bestaan er? Wat kan ik bij de verschillende merken vinden? Autonieuws.be heeft alle modellen in segmenten gegroepeerd en vergeleken in een helder overzicht.

Overzicht pick-ups

De klassieke modellen, zoals de VW Amarok en Toyota Hilux, krijgen er diverse concurrenten bij, waaronder de Ineos Grenadier Quartermaster. Ontdek alle pick-ups die je in België kunt kopen.

Nieuwe modellen 2024-2025

Later dit jaar en begin 2025 komen er nog heel wat nieuwe bedrijfsvoertuigen op de markt, waaronder de Renault Master, de Toyota Proace Max en de VW Transporter. 

Diesel voor bestelwagens

De overgrote meerderheid van onze lichte vrachtvoertuigen rijdt op diesel. Maar blijft dat zo, nu de lage-emissiezones verstrengen? Wat zijn de emissienormen waaraan ze moeten voldoen?

Elektrische bestelwagen in de praktijk

Overweeg je om voor je volgende bedrijfsvoertuig diesel in te ruilen voor stroom? Dan moet je zeker de casestudy van Solar Batteries lezen, vol nuttige tips uit de praktijk.

Fiscale regels lichte vrachtvoertuigen

Hoe zit het met de btw-aftrek? Betaal je voordeel van alle aard op het privégebruik van je bestelwagen? Zijn er fiscale stimuli voor elektrische lichte vrachtvoertuigen?

Bestelwagen leasen

Er wordt vaak beweerd dat leasing duurder is dan aankoop. Maar klopt dat wel? In het geval van een bestelwagen zou het tegendeel waar kunnen zijn als je met alle indirecte kosten rekening houdt.

Ontdek dit alles in de Bedrijfsvoertuigen Gids 2024!

 

“Niet goed leesbaar? Download de gids hier als pdf”

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.