Nieuws

© Toyota

Belangrijke upgrade voor de Toyota Yaris Cross

21 november 2023
Door Redactie

De Yaris Cross van Toyota krijgt een upgrade, waarbij elk aspect van deze compacte SUV wordt versterkt. Na een succesvol eerste verkoopjaar, waarin het de titel World Urban Car en tal van andere prijzen in de wacht sleepte, blijft Toyota de lat hoger leggen met verbeteringen op het gebied van prestaties, veiligheid en design.

 2023 YARIS CROSS DET 001

Indrukwekkende prestaties

De Yaris Cross voegt zich bij de Yaris hatchback met de nieuwe 'dual hybrid'-aandrijflijn, bekend als de 'Hybrid 130'. Deze aandrijflijn, gebaseerd op de vijfde generatie hybride technologie van Toyota, tilt de prestaties naar nieuwe hoogten. Met aanpassingen aan de elektromotor-generator en de vermogensregeleenheid, stijgt het totale systeemvermogen met 14% tot 132 pk en het koppel met 30% tot 185 Nm. Het resultaat? Een snellere acceleratie, verminderde CO2-uitstoot en een verbeterde rijervaring in de stad en op snelwegen.

Stil en slim rijden

De Yaris Cross zet zich in voor een stille en comfortabele rijervaring. Verbeteringen aan het geluids- en trillingspakket verminderen motorgeluiden, terwijl dikker glas voor de voorruit en zijruiten voor en achter wind- en weggeluiden minimaliseert.

Digitale revolutie

Een volledig nieuwe digitale gebruikerservaring staat centraal in het interieur van de Yaris Cross. 2023 YARIS CROSS INT 001Het instrumentenpaneel en het multimediasysteem bieden configuratiemogelijkheden en krachtige prestaties. Met displays variërend van 7 tot 12,3 inch kunnen bestuurders genieten van een hoge resolutie en aanpasbare weergaven. 2023 YARIS CROSS INT 002Het Toyota Smart Connect-multimediasysteem, inclusief cloudgebaseerde navigatie, brengt connectiviteit naar een hoger niveau.

Veiligheid voorop

Toyota's toewijding aan veiligheid wordt weerspiegeld in de uitgebreide Toyota T-Mate-functies. Nieuwe generatie Toyota Safety Sense-systemen, waaronder het Pre-Collision System, bieden geavanceerde bescherming tegen mogelijke aanrijdingen met voorliggers, voetgangers, fietsers en zelfs motorfietsen. De Proactive Driving Assist voegt extra veiligheid toe bij lage snelheden door de bestuurder te ondersteunen bij vertragen en bochten.

Exclusieve Premiere Edition

Voor diegenen die op zoek zijn naar extra stijl, introduceert Toyota de Premiere Edition van de Yaris Cross. 2023 YARIS CROSS EXT 003Met een exclusieve Urban Khaki-lakafwerking, bi-tone design, en 18-inch donkergrijze/gepolijste lichtmetalen velgen, straalt deze uitvoering een urban chic uit. 2023 YARIS CROSS INT 010Het interieur krijgt een upgrade met verfijnde stiksels en sierlijsten die de groene carrosseriekleur complementeren.

De nieuwe Toyota Yaris Cross zal in het tweede kwartaal van 2024 zijn debuut maken op de Belgische wegen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.