Nieuws

© D'Ieteren

D’Ieteren gaat Microlino’s verdelen in België: de Citroën Ami krijgt ‘companie’

29 september 2022
Door Dieter Quartier
Het was een werk van lange adem voor de Zwitserse start-up Microlino, met ups en veel downs, maar vader en zonen Ouboter zijn erin geslaagd om het guitige bolletje op wieltjes marktklaar te krijgen. Bij ons zal D’Ieteren instaan voor de verdeling.

Het is geen auto, het is geen motor. Het is iets tussenin: een quadricycle. Elektrisch, welteverstaan. Anders gezegd: een brommobiel op batterijen, maar dan wel met street cred. Hij zal de degens kruisen met de Citroën Ami. 

De Microlino wil stadsbewoners en pendelaars een alternatief bieden voor de conventionele, vaak te groot geachte auto. Wie zich enkel binnen de stad verplaatst, heeft aan het vehikel een milieuvriendelijk, praktisch en vooral weersbestendig vervoersmiddel. 

Denis Gorteman, CEO D’Ieteren Automotive: “Met Micro investeert D’Ieteren verder in vlotte en duurzame mobiliteitsmiddelen, die een aanvulling zijn op de klassieke auto en die kenmerkend zijn voor de bedrijfsgeest die ons bedrijf al sinds zijn oprichting inspireert. We werken ook nog steeds verder aan ons ambitieuze doel om de CO2-uitstoot te beperken in de mobiliteitsoplossingen die we aanbieden.”

Tot 230 km rijbereik

De Microlino heeft een elektromotor van 12,5 kW, een kofferinhoud van 230 l (wat overeenkomt met het volume van drie pakken waterflessen bijvoorbeeld) en een rijbereik dat varieert tussen 90 en 230 kilometer naargelang van het type batterij en de rij-omstandigheden. De kleine stadsauto wordt gebouwd in de eigen fabriek van het bedrijf in Turijn, Italië.

Met een lengte van 2,5 meter vindt de Microlino bijna overal een plekje om op te laden, wat via een gewoon stopcontact drie tot vier uur duurt. Dankzij een voertuiggewicht van zo’n 500 kg heeft de kleine elektrische motor helemaal geen moeite met het vervoeren van twee inzittenden en een volgeladen koffer van 230 l, aldus het persbericht.

Vanaf € 14.900 

De verkoop van het merk zal online gebeuren. De Microlino configureren en bestellen op de website is in enkele klikken geklonken.

Vincent Struye, Managing Director Microlino Belgium: “De Microlino valt in de smaak door zijn trendy elektrische kant, zijn sympathieke look en zijn moderne technologie die volledig mee is met de evolutie van de eigentijdse stadsmobiliteit. Onze klanten zijn geconnecteerd. Het is dus alleen maar logisch dat we hun een online service aanbieden, bijvoorbeeld voor de verkoop van onze modellen.”

Belgische première op salon

Terwijl de Microlino op het Autosalon van Brussel in Paleis 11 als Belgische première zal worden voorgesteld naast de andere merken van de invoerder, zullen de eerste exemplaren in de loop van het eerste semester van 2023 aan de Belgische klanten worden geleverd. Klanten die niet tot dan willen wachten, kunnen hun Microlino eind dit jaar al online reserveren.

De basisprijs van de ministadsauto bedraagt zo’n € 14.900. De eerste showroom voor België zal worden gevestigd in de gebouwen van de hoofdzetel van de invoerder, in de Maliestraat te Elsene.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.