Nieuws

Dacia @ European Motor Show Brussels

12 januari 2016
Door Redactie

Dacia sloot het jaar 2015 af met de levering van de 100.000e wagen sinds de introductie van het merk op de Belgische markt eind 2005. Terwijl er in 2006 slechts 670 wagens over de toonbank gingen, sloot Dacia het jaar 2015 af met 16.883 inschrijvingen, goed voor een marktaandeel bij de personenauto’s van 3,2% en 1,3% bij de bedrijfsvoertuigen.

Ter gelegenheid van het Brusselse Autosalon stelt Dacia een nieuwe beperkte série voor op alle personenvoertuigen van het gamma : “Liberty”.

Vertrekkend van het basismodel beschikt deze beperkte serie standaard over een MP3 radio CD met USB poort, Bluetooth en bediening aan het stuur alsook mistkoplampen. Een speciale badging onderscheidt de “Liberty” modellen van de andere versies. De Liberty modellen zijn verkrijgbaar in alle kleuren van het Dacia gamma. Daarnaast wordt een nieuwe metaalkleur exclusief voor Liberty geïntroduceerd: Bruin Tourmalijn.

De Logan Liberty 1.2 16V is beschikbaar vanaf € 8.400 

Voor het eerst neemt Dacia in zijn aanbod een elektronisch geregelde versnellingsbak op, die Easy-R werd gedoopt. In combinatie met de TCe 90-motor met Stop & Start biedt deze versnellingsbak met vijf verhoudingen een groter gebruiksgemak, omdat de transmissie zonder koppelingspedaal werkt. Easy-R zal in het voorjaar beschikbaar zijn op de Logan, Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway.

Twee jaar na de vernieuwing van Duster bevestigt Dacia zijn vitaliteit door nog meer inhoud en designevoluties aan te bieden op zijn emblematisch model. Nieuwe zetels, velgen in gefacetteerd zwart, multimedia- en navigatiesysteem MEDIA-NAV Evolution en achteruitrij- camera onderstrepen het avontuurlijke temperament van Duster Edition 2016. 


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.