Nieuws

© Groupe Renault

Dacia maakt de prijzen bekend van de nieuwe Sandero

04 november 2020
Door Redactie
Met de nieuwe Sandero en Sandero Stepway vernieuwt DACIA zijn aanbod in het segment van de veelzijdige compacte (stads)wagens om in te spelen op alle behoeften van particulieren. Ze tonen zich moderner en veelzijdiger zonder echter te raken aan hun fundamentele eenvoud en betrouwbaarheid. Ze veranderen van platform en bieden een rijkere uitrusting, meer actieve en passieve veiligheidssystemen, nieuwe motoren waaronder een versie op LPG, een nieuwe automatische transmissie en een onuitgegeven handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe Sandeo en Sandero Stepway steken de geest van hun voorgangers in een nieuw jasje. Voor een nog steeds even scherpe prijs bieden ze meer dan ooit toegang tot een nieuwe auto met de beste waarde-prijsverhouding op de markt. Door aan de reële behoeften van onze klanten te voldoen, belichamen ze het merk-DNA van DACIA: essentiële wagens tegen de juiste prijs.

Access - Essential

Met een instapprijs van 8.990 € BTWi blijft de versie ACCESS één van de goedkoopste auto’s op de markt. Voor een meerprijs van slechts 500 € BTWi ten opzichte van de vorige versie biedt Sandero Access niet alleen meer veiligheid, maar ook een rijkere comfortuitrusting. De SCe 65-motor respecteert nu de Euro 6DFull-norm. Hij behoudt hetzelfde motorkoppel van 95 Nm als zijn voorganger de SCe 75, en het gemiddelde verbruik ligt 0,2 l/100 km lager (WLTP).

Dezelfde meerprijs is van toepassing op de versie ESSENTIAL die hierdoor onder de grens van 10.000 € blijft. Met 9.990 € BTWi vertegenwoordigt Dacia Sandero Essential één van de beste prijs-uitrustingverhoudingen op de markt. Met Access en Essential blijft Nieuwe Sandero betaalbaar voor de kleinere budgetten.

Comfort

Voor een meerprijs van 700 tot 1.300 € (naargelang de motor) ten opzichte van de vorige generatie biedt Dacia Sandero COMFORT een merkelijk rijkere uitrusting. Een hele reeks optionele uitrustingen zijn nu immers standaard geworden. Op het vlak van de motoren heeft de TCe 90 Euro 6DFull een hoger koppel (+ 20 Nm) maar is hij nu vooral gekoppeld aan een 6-versnellingsbak. Dit levert een verbruikswinst op van 0,5 l/100 km gemiddeld (WLTP).

De prijs van de LPG-motor ECO-G 100 is nu dezelfde als die voor de TCe 90, wat een voordeel van 300 € oplevert..

Op het gebied van automatische versnellingsbak wordt de Easy-R versnellingsbak vervangen door een moderne CVT automaat.

Stepway

Met de nu standaard geworden manuele airconditioning, comfort pack en snelheidsregelaar neemt Sandero STEPWAY een plaats in tussen de vorige Stepway en Stepway Plus, zowel qua productinhoud als qua prijs. Zijn meerprijs van 1.000 € komt overeen met de waarde van de extra uitrustingen en maakt dat de prijs van een nieuwe Stepway TCe 90 zich tussen die van de vroegere Stepway/Stepway Plus situeert. Voortaan kan de klant voor dezelfde prijs kiezen voor ‘meer uitrusting’ (Comfort) of ‘SUV-look’ (Stepway).

Stepway Plus

Voor de STEPWAY PLUS-uitvoeringen, de meest verkochte versies, bedraagt de meerprijs 400 € (ECO-G 100), 700 € (TCe 90) en 1.000 € (CVT). Met een rijkere uitrusting zullen de Stepway Plus-versies het grootste aandeel in de verkoop vertegenwoordigen dankzij een versterkt SUV-design.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.