Nieuws

Dacia op het Autosalon van Genève

24 februari 2017
Door Redactie
Na de Sandero, Lodgy en Dokker wordt de Stepway familie uitgebreid met een vierde lid: de nieuwe Logan MCV Stepway. Dacia vervolgt zo de ontwikkeling van zijn Stepway gamma, dat een enorm succes is voor het merk. Zijn stoer design wordt uitgedrukt door : zijn grondspeling die 50 mm hoger is, bodembeschermers vooraan en achteraan, het radiatorrooster in navolging van Duster, zijn beschermstrips onderaan, zijn specifieke interieur. 

Een beperkte serie voor Duster en de Stepway familie 

Dacia lanceert op het salon van Genève een nieuwe beperkte serie die zal worden aangeboden op alle modellen van de Stepway familie (Sandero, Dokker, Lodgy en nu Logan MCV) en op de Duster. Deze beperkte serie is gebaseerd op het hoogste afwerkingsniveau. Ze is herkenbaar aan twee specifieke kleuren. De eerste is IJsland grijs. De tweede, Oker oranje, is alleen verkrijgbaar op Sandero Stepway. Op de modellen van het Stepway gamma worden die nieuwe kleuren gecombineerd met 16" Flexwheel wielen in de specifieke kleur Erbe grijs, de Duster krijgt 16" aluminium velgen Cyclade in gefacetteerd zwart. Nieuwe 16" aluminium velgen Altica worden als optie aangeboden op de nieuwe Lodgy en Dokker. 

In het interieur biedt deze beperkte serie een specifieke bekleding in twee materialen. De zetels zijn versierd met een bies en stiksels in Cuivré oranje en het geborduurde opschrift "Stepway" in dezelfde kleur. De boventapijtjes zijn eveneens voorzien van stiksels in Cuivré oranje. 

SCe 75, een gloednieuwe en nog zuinigere benzinemotor 

Dacia kan als eerste merk van de groep een beroep doen op de gloednieuwe atmosferische SCe 75- benzinemotor die aan de Euro 6 normen voldoet. Deze 1,0-l 3-cilinder levert een vermogen van 75 pk. De SCe 75, is als instapversie beschikbaar op de nieuwe Sandero, Logan en Logan MCV, kan verbruiks- en CO2-waarden voorleggen die bijna 10% lager liggen dan bij de 1.2 16v 75 pk die hij vervangt. 

Dacia bereikt nieuwe verkooprecords 

In 2016 verkocht Dacia 584 219 voertuigen in de 44 landen waar het merk gecommercialiseerd wordt, dat is 6% meer dan het jaar voordien. Het merk gaat overal vooruit en vestigde in 28 landen nieuwe records op het vlak van marktaandeel of verkoopvolume. In twaalf jaar verkocht Dacia meer dan 4 miljoen voertuigen. Het merk is een van de belangrijkste spelers op de automarkt dankzij een eenvoudige strategie: een assortiment aantrekkelijke producten met de beste verhouding prijs/kwaliteit. 

In België verkocht Dacia 19.276 voertuigen in 2016, een stijging van 8 % vs 2015. Het merk is op de 8ste plaats wat de particulieren betreft. Sandero en Duster staan respectievelijk op de 8de en 7de plaats in hun segment. Het merk heeft einde 2016 een marktaandeel van 3.1 % (PV). 


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.