Nieuws

© Groupe Renault

Dacia stelt deze maand de nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan voor

07 september 2020
Door Stijn Blanckaert
Het Frans-Roemeense Dacia stelt op 29 september een volledig vernieuwde, hertekende en gemoderniseerde 3e generatie van de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan voor. Een belangrijk moment voor het bij particuliere kopers bijzonder succesvolle merk.


Het huidige Dacia-aanbod is succesvoller dan Renault ooit had kunnen hopen en biedt aan een groeiend aantal consumenten de mogelijkheid om met een eigen, nieuwe auto te rijden. Bij Dacia wordt bewust gekozen voor een erg aantrekkelijke prijszetting, en dat blijkt te lonen, want in de voorbije vijftien jaar is het Dacia-aanbod van één model (de Logan) gegroeid naar een heel gamma, waarvan de Sandero het kernmodel is en sinds 2017 de bestverkochte auto van Europa op de particuliere markt. 

Deze maand begint voor Dacia een nieuw hoofdstuk met de lancering van 3 nieuwe modellen die gemoderniseerd zijn maar nog steeds passen in de geest van het merk.

De derde generatie van de Sandero, Sandero Stepway en Logan werd volledig heruitgevonden. Volgens Dacia zijn het vernieuwde incarnaties van de geest van hun voorgangers. Ze beloven opnieuw uit te pakken met een onklopbare prijs en compacte buitenafmetingen maar zijn moderner, beter uitgerust en veelzijdiger terwijl het merk er prat op gaat dat ze niet inboeten aan de basisprincipes van eenvoud en betrouwbaarheid.
New Sandero

Nieuwe Sandero

Met zijn opvallende schouders en wielkasten heeft de nieuwe Sandero een sterke persoonlijkheid en ziet hij er robuust uit. Zijn algehele lijn is echter vloeiender, dankzij een meer hellende voorruit, een lagere en aflopende daklijn en de op het einde van het dak geplaatste radioantenne. Hoewel zijn bodemvrijheid gelijk bleef lijkt de nieuwe Sandero lager te zijn en steviger op zijn wielen te staan, mede dankzij het bredere spoor.

New Sandero2

Nieuwe Sandero Stepway

Met zijn verhoogde bodemvrijheid is de Sandero Stepway de allrounder in het Dacia-gamma. Aan de buitenkant roept het assertieve ontwerp noties van vrije tijd en avontuur op. Het imago en en het crossover-DNA van de nieuwe Sandero Stepway worden versterkt door de toegenomen verschillen ten opzichte van de Sandero. Hij is aan de voorkant onmiddellijk herkenbaar door een specifieke motorkap, het chromen Stepway- logo onder de grille en gebogen vleugels boven de mistlampen. 
New SanderoLogan

Nieuwe Logan

Het silhouet van de nieuwe Logan, die ook volledig opnieuw is ontworpen, werd vloeiender en dynamischer, iets langgerekter. De vloeiende daklijn, de radioantenne aan het einde van het dak en het wat kleinere zijdelingse glasoppervlak dragen bij aan het dynamischere voorkomen. De Y-vormige lichtsignatuur, de wielen en het meer kwalitatieve ontwerp van bepaalde elementen zoals de deurklinken zijn identiek aan die van de nieuwe Sandero.

Originele lichtsignatuur

De voor- en achterlichten van de drie nieuwe modellen wijden Dacia's nieuwe Y-vormige lichtsignatuur in waardoor deze derde generatie een sterke identiteit heeft. Zowel de voor- als de achterlichten zijn met elkaar verbonden door een horizontale lijn die zich uitstrekt tot in hun respectievelijke lichtlijnen, wat helpt om de modellen er breder te laten uitzien.

Op 29 september zal Dacia alle informatie over de nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan vrijgeven.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.