Nieuws

Dacia up-to-date

18 november 2016
Door Redactie
Op het autosalon van Parijs stelde Dacia zijn vier emblematische modellen voor in een nieuw jasje: nieuwe Sandero, Sandero Stepway, Logan en Logan MCV. Het nog modernere design wordt gedragen door een nieuwe lichtsignatuur en nieuwe interieurs, nieuwe opbergvakken en uitrusting, en dat alles voor een prijs die nog steeds even betaalbaar blijft. En het merk gaat nog verder want ook Dokker, Dokker Van en Lodgy werden vernieuwd om het hele gamma een echt familiegezicht te geven. 

Het aanbod motoren en transmissies wordt eveneens uitgebreid voor de nieuwe Sandero, Sandero Stepway, Logan en Logan MCV. Voor het eerst kunnen de Dacia-modellen worden aangedreven door een onuitgegeven benzinemotor: de moderne, toegankelijke en nog zuinigere SCe 75. De Duster kan van zijn kant beschikken over een nieuwe EDC-automaat met dubbele koppeling (Efficient Dual Clutch).

Eind oktober 2016 had Dacia wereldwijd al 477.967 voertuigen verkocht, goed voor een stijging van 6,0%. In Europa stijgt zijn marktaandeel met 0,1 punt (2,4%) in Eurazië met 0,2 punten (8,2%) en in de Maghreb-landen met 0,8 punten (18,5%). Van de 44 landen waar het merk wordt verkocht, braken 27 landen records wat de verkoop of het marktaandeel betreft. 

De nieuwe modellen staan vanaf maart 2017 bij de Dacia-Dealer.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.