Nieuws

© Groupe Renault

De goedkoopste elektrische auto in België kost € 16.990 – en het is een Dacia

17 maart 2021
Door Dieter Quartier
Het budgetmerk van de Renault-groep maakte zonet de prijzen bekend van de Spring, die zich meteen positioneert als de meest betaalbare elektrische auto op de Europese markt. In België kost hij € 16.990. Maar wat krijg je ervoor?


De Dacia Spring moet je zien als een stadswagentje met een stoere SUV-look. Zijn maker wil hem aantrekkelijk maken voor zowel particulieren als voor vlootoperatoren, die de Spring bijvoorbeeld kunnen inzetten als deelwagen. Daarom maakt Dacia twee versies: een ‘particuliere’ en een ‘Business’. 

De particuliere versie van de Spring komt in twee uitrustingsniveaus: Comfort en Comfort Plus. De eerste kost € 16.990 inclusief btw en omvat een manuele airco, een radio en een laadkabel mode 3 type 2. Voor de mode 2-kabel moet je bijbetalen. 

Voor duizend euro extra krijg je de Plus-uitrusting, die de Media Nav met aanraakscherm en smartphone-mirroring, een achteruitrijradar en -camera en een stalen reservewiel omvat. Wil je kunnen snelladen (DC), dan moet je € 250 opleggen, maar de capaciteit is beperkt tot een magere 30 kW. 

De Dacia Spring-versie voor het grote publiek is vanaf 15 april 2021 te reserveren en de eerste leveringen vinden plaats in het najaar. De Business-versies komen in de herfst van 2021. Prijzen en opties worden later medegedeeld.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.