Nieuws

© Alpine

Elektrische Alpine A290 komt op 13 juni 2024

02 april 2024
Door Alain Devos

We voelden het al een tijdje aankomen en het is nu ook officieel bevestigd, op 13 juni 2024 zal Alpine zijn elektrische stadsauto onthullen. Die is A290 gedoopt, het wordt natuurlijk een sportiever uitgedoste en aanzienlijk krachtigere versie van de Renault 5 E-Tech Electric. De wereldpremière zal plaatsvinden in Le Mans, net voor de start van de beroemde 24 urenrace. 

 

De Alpine-catalogus telt voorlopig alleen de al zo vaak bejubelde A110,  maar het merk heeft grote ambities en wil de volgende jaren zelfs een heus gamma uitbouwen. Dat zal op termijn alleen nog elektrische auto’s tellen, ook de opvolger van die A110 krijgt dus een batterij. Maar eerst komt de A290, een sportieve variant van de leuke Renault E-Tech Electric waar we een tijdje terug al mee konden kennismaken.ALPINE A290 BETA PROTOTYPE

Na het prototype

De A290 krijgt hetzelfde koetswerk als die Renault, zij het natuurlijk voorzien van een pak extra sportieve addenda en ook heel wat meer vermogen. Voor de topversie gokken we al op iets rond de 270 pk. Het productiemodel zal ongetwijfeld sterk lijken op het A290 Beta-prototype (foto hierboven) dat Alpine een klein jaar geleden al voorstelde, maar het blijft dus nog een tijdje (ongeduldig) wachten op meer informatie. Le Mans is natuurlijk niet ‘toevallig’ als locatie voor de onthulling van de auto gekozen, Alpine doet dit jaar immers ook weer mee in de hoogste categorie van het uithoudingsracen en mikt op termijn zelfs op de overwinning in de legendarische 24 Uren.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.