Nieuws

© Kia

Facelift Kia Sorento: massievere look, duurzamere aankleding, hybride of diesel

29 november 2023
Door Dieter Quartier

Kia’s grote SUV wordt voor modeljaar 2024 bijgespijkerd. Het gros van de ingrepen is esthetisch, al vallen er ook wat interessante verbeteringen te melden.

 

De nieuwe Kia Sorento krijgt vooraan een nog meer geblokte look en het Kia-logo werd naar de bovenzijde van de motorkap verplaatst. Unieke verticale koplampen, ‘star map’ dagrijlichten en een nieuw radiatorrooster met 3D-mazenpatroon maken het plaatje compleet. kia sorento pe my24 highres exterior 1 002

Opzij kreeg het nieuwe design van de spatbordafwerking een 3D-look. De nieuwe Sorento is ook verkrijgbaar met drie nieuwe velgdesigns. De achterkant van de wagen werd opgeleukt met diagonale leds in de verticale achterlichten.kia sorento pe my24 highres exterior 1 012

Vernieuwd interieur Kia Sorento

De brede, horizontale beeldtaal van het dashboard wordt benadrukt door de zachte sfeerverlichting in het interieur, die zich van de ene tot de andere kant uitstrekt op de sierlijst rond de verluchtingsopeningen. Het curved display en het multimodale aanraakscherm zorgen voor een hoogtechnologisch en modern gevoel. De elektronische versnellingspookknop werd hertekend terwijl de zwarte hemelbekleding, de metalen pedalen en het panoramische zonnedak de nieuwe Sorento een sportieve en moderne toets geven.kia sorento pe my24 highres interior1 015

De nieuwe Sorento is ook uitgerust met de nieuwste comfortvoorzieningen, zoals nieuwe relaxzetels vooraan, een Driver Ergo-bewegingszetel met pneumatische lendensteun en elektrisch verstelbare zijsteunen. kia sorento pe my24 highres interior1 018Er wordt ook een nieuw bekledingsmateriaal geïntroduceerd op basis van gerecycleerd plastic om de ecologische voetafdruk van de auto verder te beperken.

Nieuwe Sorento diesel of hybride

Terwijl de nieuwe Hyundai Santa Fe bedankt voor diesel, is de Sorento wel nog verkrijgbaar met de 2.2 CRDi met achttrapsautomaat. De meeste klanten zullen echter opteren voor de hybride of plug-inhybride versie, die gebaseerd is op de 1.6 T-GDI-viercilinderbenzine.

De Sorento Plug-in Hybrid kan rekenen op een batterij van 13,8 kWh en drijft de vier wielen aan via een zestrapsautomaat (6AT). De Sorento Hybrid houdt het bij 1,49 kWh voor zijn accu, wordt eveneens gekoppeld aan een zestrapsautomaat en laat je de keuze tussen 2WD en 4WD.

De nieuwe Sorento zal te koop zijn in de loop van het tweede semester 2024. 

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.