Nieuws

© Febiac

Febiac organiseert in 2025 opnieuw een echt autosalon… in februari!

30 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Velen dachten dat het vorige klassieke autosalon, dat in 2023 werd georganiseerd, meteen ook het laatste zou zijn geweest. Dat blijkt nu verkeerd gedacht, want Febiac kondigde zonet aan dat het in 2025 opnieuw een klassiek autosalon organiseert, op de traditionele locatie bovendien: Brussels Expo. Alleen de datum is anders. Het autosalon verhuist namelijk naar februari!

 

De Brussels Motor Show keert dus terug in 2025. Febiac is trots om aan te kondigen dat de 101ste editie van de Brussels Motor Show zijn deuren zal openen van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025, in de Heizelpaleizen van Brussel. 

Tot op heden hebben al heel wat constructeurs bevestigd aanwezig te zullen zijn, maar welke dat zijn, wordt nog niet meegedeeld. Febiac geeft wel al mee dat de merken die bevestigd hebben al goed zijn voor meer dan de helft van het jaarlijkse verkoopvolume op onze markt. Het ziet er daarnaast naar uit dat in de komende maanden ook andere merken hun aanwezigheid zullen bevestigen.  Febiac organiseert in 2025 opnieuw een echt autosalon

Autosalon en Automotive eMotion Summit 

De beslissing komt na een succesvolle eerste editie van de Automotive eMotion Summit voor professionele klanten in februari van dit jaar in de Skyhall van Brussels Airport. Of dat evenement nog een opvolger krijgt is nog niet duidelijk, maar het zou kunnen dat het autosalon in de toekomst afwisselend georganiseerd wordt met de Automotive eMotion Summit, zoals in het verleden ook om het andere jaar een “klein” en een “groot” autosalon werd georganiseerd. 

Febiac geeft alle secties van de organisatie de kans om aanwezig te zijn en verwacht en hoopt naast heel wat nieuwe auto’s dus ook lichte bedrijfsvoertuigen en motorfietsen te mogen verwelkomen. Christophe Dubon, Head of Communications van organisator Febiac zegt dat “De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101ste editie van de Brussels Motor Show” en vult aan dat “de bezoekers zich mogen verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen.”  

De kritiek van veel bezoekers van de editie van 2023, die vonden dat het autosalon wat te veel focuste op (dure) elektrische auto’s en de betaalbare modellen met een verbrandingsmotor links liet liggen, is duidelijk aangekomen, lijkt het. 

Omwille van de drukke agenda van Brussels Expo en de wens van Febiac om een salon te organiseren dat over twee weekends loopt en dus langer duurt dan een week, was het noodzakelijk om van de traditionele periode in januari over te schakelen naar nieuwe data in februari. Daarmee zullen op twee maanden tijd twee auto-evenementen georganiseerd worden op de Heizel, want ook het Nederlandse 402 Automotive plant na de eerste editie dit jaar een nieuwe Brussels Auto Show, van 15 tot 19 januari.Febiac organiseert in 2025 opnieuw een echt autosalon autonieuws.be

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.