Nieuws

© Ferrari

Ferrari SF90 XX Stradale verbreekt records: snelste straatauto op Fiorano!

15 november 2023
Door Redactie

In een indrukwekkende vertoning van kracht en snelheid heeft de Ferrari SF90 XX Stradale vandaag de snelste ronde ooit op Fiorano geklokt voor een gehomologeerde straatauto. Met een verbluffende tijd van slechts 1:17.309 minuten vestigde de 1.030 pk sterke krachtpatser een nieuw record op het legendarische Italiaanse circuit.

 

Raffaele de Simone, Ferrari Head of Development Test Driving, nam het stuur ter hand en domineerde het circuit op 16 oktober tijdens de SF90 XX Stradale persintroductie. De auto was voorzien van lichtgewicht koolstofvezel velgen en Michelin Cup2R-banden, en de indrukwekkende prestatie betekende een verbetering van 1,4 seconden ten opzichte van de eerdere tijd die werd neergezet door de originele SF90 Stradale met het Assetto Fiorano-pakket en dezelfde banden.

De snelheidssessie werd nauwlettend gevolgd door internationale mediavertegenwoordigers tijdens de introductie, waardoor ze een exclusief inzicht kregen in de voorbereidingen en de uitvoering van de indrukwekkende prestatie. De recordtijd en telemetrie werden onafhankelijk gemeten en gecertificeerd door een gespecialiseerd extern autosportbureau.

Vanaf 15 december kunnen autoliefhebbers de Ferrari SF90 XX Stradale bewonderen in het Ferrari Museum in Maranello. Een boeiende expositie, met informatie en inzichten over zowel de auto als het indrukwekkende record, maakt de ervaring compleet.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.