Nieuws

© Genesis

Genesis X Speedium: zo ziet de toekomst bij Hyundais luxemerk eruit

15 april 2022
Door Dieter Quartier
Onze landgenoot Luc Donckerwolke heeft weer een pareltje uit zijn tekenpen geschud. Deze fascinerende coupé zet de krijtlijnen uit voor de toekomstige elektrische modellen bij Genesis, het premiummerk van Hyundai dat binnenkort ook in Europa wordt gelanceerd. 

De X Speedium draagt een EV-gezicht dat symbool staat voor Genesis' transformatie naar een volledig elektrisch automerk met een gamma van zes modellen tegen 2030, aldus het Amerikaanse persbericht. De conceptcar werd ter gelegenheid van het autosalon van New York onthuld.
613390Aan de voorkant van het voertuig zijn Genesis' kenmerkende “Two Lines”-lampen geëvolueerd tot een element over de volle breedte dat het ‘radiatorrooster’ omvat. Van bovenaf gezien benadrukt het zandlopersilhouet het karakter van de auto. De gewelfde en sensuele vorm accentueert de wielkasten en creëert een bijzonder gespierde indruk. 
613391In profiel houdt een parabolische lijn die zich van de voorkant naar de achterkant van de auto uitstrekt een zekere spanning in het ontwerp zoals een klassieke auto dat zou doen. De "anti-wig"-vormgeving culmineert in een gestroomlijnd uiterlijk dat een ingetogen elegantie uitstraalt.
613388De ellipsvormige achterzijde brengt het uiterlijk in evenwicht voor een visueel boeiende spanning tussen convexe en concave oppervlakken. De V-vormige remlichten onderbreken de ronde vorm en creëren zo het vormcontrast dat eigen is aan Genesis.

Genesis GV60 bijt de spits af

Genesis was tot vorig jaar enkel verkrijgbaar in Azië, Australië en Noord-Amerika. Vorig jaar streek het merk na jaren van vertraging eindelijk neer in Europa, maar alleen in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Deze landen fungeren momenteel als proefmarkten. Beschikbare modellen zijn de G70, G70 Shooting Brake, G80, GV70 en GV80 – auto’s die je kunt vergelijken met respectievelijk de Mercedes-Benz E-Klasse, CLS Shooting Brake, S-Klasse, GLE en GLS. 

Waar iedereen echter reikhalzend zit naar uit te kijken, is de elektrische GV60. We schreven eerder al dat we deze Genesis GV60 vanaf 2023 mogen verwachten bij ons. Hij is gebaseerd op de Ioniq 5, maar pakt wel uit met een hele rist innovaties die zijn Hyundai-neef zich moet ontzeggen. Hij mikt dan ook een serieuze trap hoger qua clientèle.

De verkoop van Genesis zou naar het voorbeeld van Tesla en Polestar vooral online geschieden. In het behoudsgezinde België zou het ons echter niet verwonderen mocht een select aantal Hyundai-dealers een Genesis-showroom uit de grond mogen stampen. Die zouden dan aangevuld kunnen worden met “Experience Centers” in grote steden.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.