Nieuws

Kmo’s gaan steeds vaker voor tweedehands bedrijfsauto’s

17 juni 2024
Door Dieter Quartier

Een kwart van de Belgische bedienden heeft een firmawagen. Steeds vaker blijkt dat een tweedehands exemplaar te zijn, enerzijds uit kostenoverwegingen, anderzijds om snel over een auto te kunnen beschikken, zo meldt Arval.

 

Belgische bedrijven maken steeds meer gebruik van tweedehandsvoertuigen voor hun wagenpark, zo blijkt uit onderzoek bij 300 Belgische ondernemingen door het Arval Mobility Observatory.

“55 procent van de bedrijven kiest voor een deel van hun vloot vandaag al voor tweedehands. Nog eens een derde van de Belgische bedrijven geeft aan dergelijke gebruikte wagens de komende drie jaar ook te willen integreren”, vertelt Yves Ceurstemont, Head of Arval Mobility Observatory Belgium.

In het kader van een rondvraag bij zo’n 6.000 Europese ondernemingen uit 20 verschillende landen, met daarbij 300 Belgische bedrijven, blijkt dat steeds meer en meer bedrijven tweedehandswagens in hun bedrijfsvloot opnemen. Met zo’n 55 procent van de Belgische bedrijven die vandaag al minstens één tweedehandsvoertuig gebruikt, nestelt ons land zich in de Europese top 5 van landen die het vaakst gebruikte voertuigen integreren in hun vloot.Falcomotive DirecDrive 0005 Falcomotive

“Belgische bedrijven zien in tweedehandsvoertuigen enerzijds een financieel gunstige oplossing voor hun poolwagens, maar gebruiken ze ook als snel beschikbaar operationeel voertuig voor technische profielen zoals bijvoorbeeld installateurs of voor nieuwe sales medewerkers die snel dagelijks klanten moeten kunnen bezoeken”, besluit Ceurstemont. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.