Nieuws

Land Rover @ European Motor Show Brussels

12 januari 2016
Door Redactie
Naast de opgefriste Evoque presenteert Range Rover in Europese Première de nieuwe Evoque Convertible. De Range Rover Evoque Convertible is ’s werelds eerste compacte luxe-SUV, en de allereerste productiecabrio van Range Rover.
De Evoque Convertible behoudt de elegante designproporties van de vijfdeurs- en coupéversies, of het akoestisch geïsoleerde stoffen dak nu open of dicht is. De positie van het neerklapbare dak verandert evenmin iets aan het volume van het interieur en het laadvermogen. 

De Range Rover Evoque is synoniem met personalisatie door de klant en dat is bij de Evoque Convertible niet anders. Met de vele accessoires kunnen klanten er hun eigen, persoonlijke toets aan geven, om design- of praktische redenen. 

De Range Rover Evoque Convertible werd ontworpen volgens de strengste normen waarvoor Land Rover wereldwijd bekend staat. De veiligheid, terreincapaciteiten en het buitengewoon hoge raffinement van Range Rover werden allemaal grondig getest op openbare wegen en testfaciliteiten overal ter wereld. 

De Range Rover Evoque Convertible is verkrijgbaar vanaf € 52.500. 

Range Rover SVAutobiography 

De SVAutobiography, het nieuwe topmodel van de Range Rover, is de krachtigste in serie geproduceerde RangeRover ooit met 550pk sterke V8-compressormotor, die in de SVAutobiography een specifieke afstelling krijgt. De bijzonder krachtige motor ontwikkelt 550pk en 680Nm aan koppel, of niet minder dan 40pk en 55Nm meer dan de Range Rover-modellen met V8-compressormotor. 

De SVAutobiography zal zowel beschikbaar zijn met standaard wielbasis als met lange wielbasis. Nieuwe uitrustingskenmerken en een verfijnde afwerking verstevigen zijn positie als de meest luxueuze en terreinvaardige wagen ter wereld. 

Facelift Range Rover Evoque  – Ingenium Dieselmotor vanaf 109 g/km CO2 

In 2015 kreeg de Range Rover Evoque een belangrijke update. 

Zo werd het exterieurdesign van de Range Rover Evoque aangepast met onder meer een nieuwe voorbumper, twee nieuwe radiatorroosters, ledkoplampen en drie nieuwe lichtmetalen velgen. 

Nieuw in het interieur zijn onder meer de zetels en de deurpanelen, er is een gloednieuw infotainmentsysteem toegankelijk via een 8" aanraakscherm, en er worden nieuwe kleuren en materialen gelanceerd, waaronder Lunar Ice, Vintage Tan en Dark Cherry (enkel Autobiography), die de architecturale vormen van de Evoque accentueren. 

Ook de geavanceerde nieuwe dieselmotor van Land Rover maakt zijn debuut. De nieuwe EU6-conforme Ingenium-viercilinder biedt een in deze klasse toonaangevende combinatie van prestaties, verfijning en efficiëntie. De zeer geavanceerde motor, die ontwikkeld werd en geproduceerd wordt in het VK, is beschikbaar in twee uitvoeringen: als 150 pk-variant met een brandstofverbruik vanaf 4,2 l/100 km en een in deze klasse toonaangevende CO2-uitstoot van 109 g/km, en als krachtige 180 pk-variant met 4,8 l/100 km en een CO2- uitstoot vanaf 125 g/km. Daarmee ligt het brandstofverbruik van de versie met 150 pk 18% lager dan dat van de vroegere dieselmotoren van de Evoque. 

Discovery Landmark en Graphite Speciale Edities

Land Rover lanceert twee nieuwe speciale edities van de Discovery: de 'Landmark' en de 'Graphite'

De Discovery Landmark bouwt voort op de HSE-versie en voegt er nieuwe interieur- en exterieuraccenten aan toe. 

De koetswerkupgrade uit zich onder meer in de helder afgewerkte dakrails over de volledige lengte van het dak, die het bekende, getrapte dak van de Discovery in de verf zetten. De opvallende zwarte afwerking voor de ventilatiesleuven in de flanken, het radiatorrooster en de spiegelbehuizingen wordt aangevuld met zilverkleurige motorkap- en achterkleplogo's en specifieke Landmark-logo's op de flanken en achterkant. 20" lichtmetalen velgen met vijf dubbele spaken maken het design van dit model compleet. 

In het interieur onderscheidt de Landmark-editie zich door de toevoeging van een zetelbekleding in Oxford-leder en het Extended Leather Pack dat de lederen bekleding doortrekt naar het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole. Het interieuraanbod werd bewust beperkt tot drie kleurschema's – Ebony, Almond en Tan. Dat laatste wordt voor het eerst aangeboden in een Discovery, met zetels in Tan Oxford-leder, aangevuld met deurpanelen en middenconsole in Ebony en inzetstukken in generfd wortelnotenfineer. 

Klanten kunnen hun keuze maken tussen verschillende stuurwielen (standaard of optie) om de look van het interieur te vervolledigen. Het gamme stuurwielen bestaat onder meer uit een stuurwiel in glanzend zwart hout of generfd wortelnotenhout met leder. 

De Discovery Landmark is verkrijgbaar vanaf € 63.000. 

De Discovery Graphite bouwt voort op het succes van de Black Pack-uitvoering en introduceert een moderne en opvallende look met opvallende accenten. Een grijze Graphite-afwerking op de zijdelingse ventilatiesleuven en het radiatorrooster, dat daarnaast ook een glanzend zwart en lichter grijze frame omvat, gaat hand in hand met bestaande grijze accenten op de deurgrepen en Discovery-logo's op de motorkap en achterklep. De Graphite-uitvoering is te herkennen aan de standaard gemonteerde 19" lichtmetalen velgen met zeven dubbele spaken in een glanzend grijze afwerking. Klanten krijgen de keuze uit negen koetswerkkleuren en drie interieurkleuren. 

De Discovery Graphite is verkrijgbaar vanaf € 56.500.

De Landmark- en Graphite Edities zijn de laatste edities van de Discovery 4.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.