Nieuws

Love Bugs Parade viert 50 jaar "Summer of Love"

16 december 2016
Door Redactie
Net voor Valentijnsdag worden alle liefhebbers van de VW Kever en zijn jongere broertje Beetle naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd voor het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark, om samen de schattigste en zonder twijfel de meest 'menselijke' van alle auto's te vieren, de legendarische 'Kever', 'Herbie', of... – ach, wat ook zijn naam is, het model dat dankzij de film van Robert Stevenson overal ter wereld harten wist te veroveren!
Negen jaar geleden gingen 50 Kevers in op de uitnodiging van Autoworld, vorig jaar waren ze met 250, en allemaal beeldig gedecoreerd met bloemen als eerbetoon aan het ontstaan van de hippiebeweging 50 jaar eerder.  

De organisatoren hebben beslist om deze beweging, ook 'Flower Power' genoemd, te blijven eren. Want ook al ontstond ze in 1966, ze breidde zich vier jaar lang alleen maar verder uit. Zo vond in de zomer van 1967 in San Francisco de 'Summer of Love' plaats. 

Op zondag 12 februari 2017 wordt het in Brussel misschien de 'Winter of Love', maar de nostalgie, de geest van vrijheid, de muziek en de gezelligheid van weleer zullen onze harten ongetwijfeld verwarmen!

Alle deelnemers worden daarom opnieuw uitgenodigd hun hippiekleren en bandana's uit de kast te halen en hun Kever of Beetle weer te decoreren met kleurige margrieten, want we zetten het thema van de 'Flower Power' gewoon voort.

Om 13.30u. wordt het startschot gegeven en trekt de bonte parade zich in sierlijke chaos op gang. Het parcours leidt onze Kevers tot ongeveer 16u. door de straten van Brussel.

Het publiek is van harte welkom om mee te genieten van de uitzonderlijke sfeer die er tussen 11 en 13.30u. zal heersen. Vervolgens kunnen ze een bezoek brengen aan Autoworld, waar een aantal Kevers die het tot de kunst, de reclame of de film brachten, in een fleurig decor in de spotlights zullen staan!

Deelname aan de Love Bugs Parade is gratis voor de eigenaars van een VW Kever of Beetle, maar inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is verplicht, want er wordt slechts een beperkt aantal voertuigen toegelaten.

Noteer dus zondag 12 februari alvast in uw agenda, haal uw kleurigste kleren uit de jaren '66 tot '69 tevoorschijn en zorg dat u erbij bent!


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.