Nieuws

© MediaInMotion

Mercedes beëindigt productie AMG GT. Wordt vervangen door nieuwe SL

12 oktober 2021
Door Stijn Blanckaert
Autonieuws vernam uit goede bron dat Mercedes de productie van de Mercedes-AMG GT Coupé en Roadster beëindigd heeft. Beide modellen worden niet meer vervangen, aangezien de gloednieuwe, eind deze maand voorgestelde Mercedes-AMG SL de plaats van de GT zal innemen.

Na een carrière van zeven jaar stopt Mercedes met zijn Porsche 911-concurrent, die als Coupé en als Roadster verkrijgbaar was in talloze versies, altijd aangedreven door een vier liter grote V8. Nog voor het einde van dit jaar zullen de laatste exemplaren van de tweezitter van de band rollen. De Mercedes AMG-GT 4 door blijft natuurlijk wel nog in productie, maar wie de tweezitter wilde zal moeten zoeken naar een model uit voorraad.

Mercedes-AMG SL lost GT af

Geen nood echter, want wie wel te vinden is voor een mooie tweezits-Mercedes krijgt zeer binnenkort de mogelijkheid om een order te plaatsen voor een volledig nieuwe generatie van de SL die niet langer Mercedes SL, maar Mercedes-AMG SL zal heten, waarmee duidelijk wordt dat het een product van Daimlers sportafdeling wordt.

De nieuwe SL vervangt trouwens niet alleen de Mercedes-AMG GT Coupé en Roadster, maar wil tegelijk een alternatief zijn voor de Mercedes S-Klasse Coupé en Cabrio, die bij de nieuwe S-Klasse niet meer worden aangeboden.

De nieuwe SL staat op een lichtgewicht-platform (MSA – Modular Sport Architecture) en zou tegelijk lichter en stijver moeten zijn dan zijn voorganger, die door zijn hoge gewicht minder sportief was dan de GT. 

Terwijl de vorige SL het met een hard wegklapdak deed zal de nieuwe – helemaal in lijn met de huidige tendens – opnieuw uitgerust zijn met een stoffen kap. Het wordt ook geen tweezitter maar een 2+2, met een twee kleine plaatsen achterin, wat bij de Mercedes-AMG GT nooit mogelijk was, aangezien dat een strikte tweezitter was.

In tegenstelling tot de GT, die alleen met een V8 verkrijgbaar was, zal de nieuwe SL niet alleen met een achtcilinder, maar ook met zescilinders verkrijgbaar zijn, terwijl er zelfs een plug-in hybride variant met vier cilinders op de planning zou staan.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.