Nieuws

© MG

MG Cyberster viert Europese première op IAA in München: e-roadster volgend jaar al te koop!

29 augustus 2023
Door Patrick Robays

MG heeft duidelijk de wind in de zeilen. Met meer dan 100.000 in Europa verkochte auto’s in de eerste helft van dit jaar is de Chinese constructeur met de Britse naam op dit moment zelfs één van de snelst groeiende automerken op de EU-markt. Op de IAA in München stelt MG volgende week in Europese première zijn elektrische roadster, de Cyberster, voor. “En die zal al volgend jaar bij ons zijn,” klinkt het!

 

De Cyberster wordt ongetwijfeld de blikvanger op de MG-stand. De op het eerste gezicht erg fraai gelijnde roadster brengt emotie naar het merk en markeert de langverwachte terugkeer van MG naar de productie van sportauto’s, net nu de feestelijkheden voor het honderdjarig bestaan van het merk voor de deur staan. Perfecte timing dus!

Meer nog dan bij de al bestaande MG-auto’s wil de toekomstige e-roadster een opvallend en eigentijds design combineren met een geavanceerde elektrische aandrijflijn en dat alles voor een competitieve prijs. Mag de Mazda MX-5, waarvan de opvolger verwacht wordt in 2025, zich aan een stevige nieuwe concurrent verwachten? Zou best kunnen! Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar de details van de Cyberster.Stromverbrauch MG4 Electric XPOWER (Batteriekapazität 64 kWh), Elektromotor 320 kW (435 PS): kombiniert: 18,7 kWh/100 km, CO₂-Emissionen: 0 g/km, elektrische Reichweite (EAER): 385 km und elektrische Reichweite (EAER City): 536 km. Werte gemäß WLTP**-Prüfverfahren.Die Werte für die elektrische Reichweite und den Stromverbrauch Ihres Fahrzeugs können von den gemessenen oder berechneten Werten abweichen, da das Fahrverhalten sowie andere Faktoren (wie Einsatz von Komfort-/Nebenverbrauchern, Straßenverhältnisse, Außentemperatur, Verkehr, Fahrzeugzustand, Reifendruck, Zuladung, Anzahl der Mitfahrer usw.) einen Einfluss auf die elektrische Reichweite und den Stromverbrauch haben. Die angegebenen Ladezeiten können variieren – in Abhängigkeit von den örtlichen Ladebedingungen (z. B. Art und Zustand der Ladesäule, Batterietemperatur oder Umgebungstemperatur).

Naast de Cyberster-roadster zal ook de nieuwe MG4 Electric XPower op de MG-stand te zien zijn. Die XPower-variant is met zijn 435 pk, twee motoren en vierwielaandrijving de krachtigste MG ooit. Hij rondt het MG4 Electric-aanbod aan de top af.                Ook MG’s SUV, de Marvel R Electric, wil in München met zijn drie elektromotoren en vierwielaandrijving het sportieve merkkarakter in de verf zetten.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.