Nieuws

© MG

MG geeft concurrentie het nakijken: ‘4’ is beste koop volgens TestAankoop

09 april 2024
Door Dieter Quartier

Het moet toch even slikken zijn bij de Belgische importeurs van VW, Seat, Opel, Peugeot en Citroën, om de voornaamste te noemen. Hun elektrische modellen worden de broek afgedaan door het Chinese MG, dat met de MG4 de gouden medaille om de nek krijgt gehangen door TestAankoop. De consumentenorganisatie vergeleek 80 EV’s in een grootschalige test.

 

De MG4 is een hatchback in het Golf-segment die anderhalf jaar geleden op de markt kwam. Toen Autonieuws hem in december 2022 kon testen, vielen vooral het comfort, de binnenruimte, de degelijke afwerking en het prettige rijgedrag op.

MG4 XPower Exterior (2023)TestAankoop was dan weer vooral te spreken over de aandrijving en de veiligheidsvoorzieningen. Het dient gezegd dat de MG4 standaard is uitgerust met alle mogelijke ADAS (advanced driver assistance systems), zoals adaptieve cruisecontrol, actieve rijstrookassistent, autonome noodrem, dodehoekwaarschuwing, enzovoort. Maar ook dat die nogal bemoeiziek zijn in de beleving van heel wat bestuurders.

De MG4 staat met een vanafprijs van € 32.285 in de configurator. Dat is een tarief waar met name de Europese concurrentie enkel maar van kan dromen. Bij Fiat heb je er een veel kleinere 500 met 42 kWh-accu voor, bij Peugeot nog niet eens de instapversie van de e-208. De goedkoopste Europese rivaal met afmetingen vergelijkbaar met die van de MG is de Citroën ë-C4 die € 37.400 kost.    

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.