Nieuws

© MG

MG lost (eindelijk) wat meer informatie over opmerkelijke Cyberster-roadster

26 februari 2024
Door Stijn Blanckaert

We wisten al (veel) langer dat hij er zat aan te komen en hoe hij er zou uitzien. Maar nu lost MG eindelijk wat meer informatie over het vermogen en de prestaties van deze opmerkelijke elektrische roadster.

 

Op acceleratievlak zal de Cyberster zelfs de meest veeleisende bestuurder tevredenstellen. De versie met twee elektromotoren en vierwielaandrijving sprint namelijk in niet meer dan 3,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Hij doet dat met een vermogen van 400 kW (544 pk) en een maximumkoppel van 725 Nm. Cyberster, Alloy Wheel, Car, Car Wheel, City, Machine, Spoke, Tire, Urban, Vehicle, Wheel

Als wat minder ook OK is kan voor de versie met enkele motor gekozen worden. Die heeft 250 kW (340 pk) en 475 Nm aan maximumkoppel. De sprint naar de honderd duurt met die variant 5,2 seconden. Cyberster, Alloy Wheel, Car, Car Wheel, Coupe, Machine, Spoke, Sports Car, Tire, Vehicle, Wheel

De foto’s die we tot nog toe te zien kregen toonden de Cyberster altijd in de lanceringskleur Dynamic Red, maar bij de lancering zal hij ook verkrijgbaar zijn in New English White en twee metaalglanslakken met de namen Camden Grey en Cosmic Silver, naast Inca Yellow als premium-optie. De dakkleur is rood of zwart. 

Info over de accu’s nog niet bevestigd 

De overige technische gegevens zijn nog niet officieel, maar volgens meerdere bronnen zou de versie met één elektromotor over een 64 kWh-accu beschikken met tot 540 kilometer aan rijbereik volgens de Chinese meetcyclus. De versie met twee motoren krijgt volgens diezelfde bronnen 77 kWh aan accucapaciteit en zou daar 580 Chinese kilometers mee kunnen rijden. Volgens de WLTP-norm zal dat rijbereik zeker lager zijn. 

De lancering is nu niet meer veraf en we zullen binnenkort dus ook weten hoeveel euro’s MG verlangt voor deze originele tweezitter.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.