Nieuws

© MG

MG zet Goodwood Festival of Speed onder hoogspanning

15 juli 2023
Door Redactie

MG maakte een spectaculaire entree op het Goodwood Festival of Speed met een reeks adembenemende elektrische voertuigen. Het evenement barstte van de opwinding, met niet één, niet twee, maar wel drie wereldprimeurs van MG. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de langverwachte première van de Cyberster roadster, die eindelijk zijn eerste rit mocht maken. Daarnaast stal de splinternieuwe MG4 Electric XPOWER de show, samen met de opvallende EX4 conceptauto, die speciaal voor Goodwood was ontworpen door het briljante designteam van MG in Londen.

 

MG zet Goodwood Festival of Speed onder hoogspanning autonieuws 2De tweezits Cyberster en de krachtige MG4 EV XPOWER, beiden bekend om hun verbluffende acceleratievermogen, waren absolute publieksfavorieten op de Goodwood Hill. MG zet Goodwood Festival of Speed onder hoogspanning autonieuws 1De MG4 Electric XPOWER, momenteel de krachtigste productieauto van MG met maar liefst 435 pk en 600 Nm koppel, maakte gebruik van zijn baanbrekende dubbele motorconfiguratie om elk wiel van vermogen te voorzien, waardoor hij als een bliksemschicht van de startlijn kon schieten.

Met een verbluffende acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden, bleek de XPOWER net zo snel te zijn als de Cyberster op de heuvelklim. Zowel sensatiezoekers als autoliefhebbers werden weggeblazen door deze ongeëvenaarde prestaties.

En alsof dat nog niet genoeg was, mocht de hertog van Richmond persoonlijk genieten van een exclusieve preview van de adembenemende cabriolet, ontworpen door de vooraanstaande Britse ontwerper Carl Gotham. Met zijn team in Londen speelde Gotham een cruciale rol bij het creëren van deze sportauto voor het elektrische tijdperk, met een vleugje klassieke MG roadster-stijl. De combinatie van elegantie en kracht maakte deze cabriolet tot een waar kunstwerk op wielen.MG zet Goodwood Festival of Speed onder hoogspanning autonieuws 4

Maar MG ging nog een stap verder en onthulde ook de verbluffende EX4 conceptauto, die een gedurfde moderne interpretatie was van de legendarische Metro 6R4 rallyauto uit de jaren '80. Deze indrukwekkende creatie was uitgerust met de krachtige elektrische aandrijflijn van de MG4 Electric XPOWER, waardoor hij moeiteloos met zijn tijd meeging. Het opvallende ontwerp van de EX4, met een speciale kleurstelling die exclusief voor Goodwood was ontworpen, was een feestelijke viering van de 40e verjaardag van de legendarische Metro 6R4.

Het Goodwood Festival of Speed bood de perfecte sfeer om de nieuwe generatie elektrische MG's te laten zien. Het was een spectaculaire start van ons honderdjarig jubileum en een geweldige manier om de autowereld te laten kennismaken met de toekomst die MG te bieden heeft.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.