Nieuws

© Toyota

Mijlpaal: Toyota bouwde onlangs zijn 300 miljoenste auto

07 november 2023
Door Dieter Quartier

’s Werelds grootste autoconstructeur tikte enkele weken geleden een nieuwe mijlpaal aan: die van 300 miljoen geproduceerde voertuigen. De Corolla is met voorsprong het meest gebouwde model, maar het is een andere Toyota die vandaag de hitlijsten aanvoert.

 

Toyota begon in 1926 als producent van geautomatiseerde weefgetouwen onder de naam Toyoda Automatic Loom Works. In 1935 schroefde het bedrijf zijn eerste voertuig in elkaar: de G1 pick-up. Twee jaar later wordt Toyota Motor Corporation opgericht als afzonderlijke onderneming.

Bijna negen decennia na de bouw van zijn eerste voertuig staat de productieteller bij Toyota op ruim 300 miljoen stuks. Zestig procent daarvan werd in Japan gefabriceerd, veertig procent in de rest van de wereld. Met ruim 63 miljoen exemplaren is de Corolla de onbetwiste nummer één. 

Anno 2023 voert de RAV4 de titel van bestverkochte model wereldwijd bij Toyota. In België draagt de Yaris de verkoopkroon. Van dit razend populaire model liep eerder dit jaar het 10 miljoenste exemplaar van de band in Valenciennes. 

Hij wordt op de hielen gezeten door de Corolla Cross, die zijn verkoopstart niet gemist heeft. Er wordt ook veel verwacht van de in België ontwikkelde nieuwe CH-R, die volgend jaar in de showroom staat.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.