Nieuws

Nexflix brengt zesdelige reeks over het (race)leven van Ayrton Senna

27 mei 2024
Door Alain Devos

Netflix brengt later dit jaar een zesdelige reeks over het leven en natuurlijk vooral de racecarrière van de in 1994 dodelijk verongelukte Braziliaanse Formule 1-rijder Ayrton Senna. Niet met historische beelden, Senna en ook diverse andere bekende figuren uit zijn entourage worden door acteurs gespeeld. Netflix belooft wel dat de reeks heel waarheidsgetrouw zal zijn.

 

De toen al drievoudige wereldkampioen en vooral in zijn thuisland geadoreerde Ayrton Senna kwam op 1 mei 1994 om het leven op het circuit van Imola, toen zijn Williams door een mechanisch defect van de baan ging en hard tegen de muur knalde. Senna werd de voorbije weken al op verschillende locaties herdacht, ook door de rijders van het huidige Formule 1-circus. Vorige zondag pakte McLaren-rijder Oscar Piastri in Monaco nog de tweede plaats met een bolide die voor de gelegenheid met de kleuren van de Braziliaanse vlag was gedecoreerd.SENNA LOTUS

Nog geen datum

Hét hoogtepunt van de herdenkingen wordt dus die Netflix-reeks. Het wordt een soort waargebeurde fictie over zijn raceleven, van het Formule Ford-debuut in Engeland tot de fatale afloop een dikke 30 jaar geleden in Italië. De reeks wordt momenteel door een Braziliaans productiehuis afgewerkt, de Braziliaanse acteur Gabriel Leone speelt Senna. Netflix heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we het snelle levensverhaal van Senna precies te zien krijgen, het gaf wel al een teaser vrij met enkele beelden van zijn eerste overwinning met McLaren voor eigen publiek in 1991.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.