Nieuws

© Nio EL8

Nio EL8 met 653 pk en veel luxe al te koop in Nederland

14 juni 2024
Door Alain Devos

In Nederland is de komst van een extra Nio best wel groot nieuws, met nog geen dozijn ingeschreven auto’s blijft de Chinese autobouwer in België echter nog altijd vanuit de marge opereren. Als er hier ooit toch voor een wat officiëlere invoer wordt gekozen, zal de grote EL8 misschien ook wel in het aanbod zitten.

 

Bij onze noorderburen wordt het met de ET5 (en Touring), ET7, EL6 en EL7 al verschillende modellen tellende Nio-aanbod nu dus nog uitgebreid met de evengoed elektrisch aangedreven EL8. De zowat 5,1 meter lange en met een wielbasis van bijna 3,1 meter gezegende SUV is in de eerste plaats een ruime, comfortabele en zelfs luxueuze reiswagen met tot zes zitplaatsen. Krachtig is hij evengoed, twee motoren zorgen samen voor 653 pk en 850 Nm en maken dan ook dat Nio er de topversies van kleppers als de Audi Q8 E-Tron, BMW iX en Mercedes EQS SUV mee in het vizier kan nemen.

Batterijwisselstation

Er is keuze uit batterijen met 75 en met 100 kWh. De eerste laat zich tot 140 kW snelladen en moet goed zijn voor een rijbereik van 390 kilometer, voor de tweede zijn 240 kW en 510 kilometer mogelijk. Dan mag je wel niet vaak voor het spurtnummertje tot 100 km/h in 4,1 seconden kiezen, een hoe dan ook weer straffe prestatie voor een SUV van zowat 2,5 ton. In de Nio-wisselstations kan je de accu van de EL8 weer makkelijk en vooral snel laten vervangen.

Relatief koopje

In Nederland is er al een EL8 vanaf € 78.900, daar komt dan nog een maandelijkse huurprijs voor de batterij bij. Met de accu inbegrepen, verschijnt er (minstens) € 90.900 op het prijskaartje. Dat zijn natuurlijk stevige bedragen, maar de auto is daarmee toch nog minder duur dan de Duitse concurrenten met een zelfs nog niet eens vergelijkbaar vermogen. Tot de Europese Unie de Chinezen binnenkort misschien gaat ‘straffen’ met hoge(re) importheffingen, natuurlijk. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.