Nieuws

© KIA MOTORS

Officieel: Kia presenteert de XCeed

26 juni 2019
Door Redactie
Na een serie gelekte beelden presenteert Kia vandaag officieel de nieuwe XCeed. Deze nieuwe cross-over zal naast de vijfdeurs Ceed hatchback, de Ceed Sportswagon en de vijfdeurs ProCeed shooting brake worden gebouwd in de Europese productievestiging van het merk in Zilina (Slowakije).1kia pressrelease 2018 PRESS 1920x1080 xceed 5

De stijlvolle, expressieve en modern gelijnde nieuwe Kia XCeed is een sportief alternatief voor de hogere en grotere SUV’s. Met zijn afmetingen en look oogt de nieuwe Kia XCeed emotioneler en dynamischer dan zijn grotere rivalen en biedt hij klanten een radicaal alternatief binnen het Ceed-gamma. De enige koetswerkpanelen die werden overgenomen van de vijfdeurs hatchback zijn de voordeuren.

Met zijn totale lengte van 4.395 millimeter is de Kia XCeed 85 millimeter langer dan de vijfdeurs Ceed hatchback en 90 millimeter compacter dan de Sportage. En met zijn maximale dakhoogte van 1.490 millimeter is hij niet alleen 43 millimeter hoger dan de Ceed maar ook 155 millimeter lager dan de Sportage.

1kia pressrelease 2018 PRESS 1920x1080 xceed interior

Binnenin bouwt de Kia XCeed voort op de eigentijdse interieurlay-out van zijn stalgenoten, met een gebeitelde middenconsole, die licht naar de bestuurder werd gedraaid. Met zijn lagere heuppunt dan bij een grote SUV en zijn grotere bodemvrijheid dan bij een klassieke hatchback geeft de Kia XCeed zijn bestuurders een sportievere rijhouding en een beter zicht op de weg (zie ‘lay-out’ voor meer details).

De Kia XCeed wordt aangedreven door een gamma turbomotoren met hoog toerentalbereik dat elke bestuurder een krachtbron op maat van zijn behoeften biedt.

Benzinerijders hebben de keuze tussen drie rechtstreeks ingespoten T-GDi-turbomotoren. De 1.0 T-GDi-motor puurt 120 pk uit zijn drie cilinders terwijl de 1.4 T-GDi-viercilinder 140 pk. De nog krachtigere 1.6 T-GDi, die reeds het mooie weer maakt in de Ceed GT en ProCeed GT, is eveneens verkrijgbaar en is de krachtigste motor voor het XCeed-gamma. Met zijn vermogen van 204 pk en zijn koppel van 265 Nm over een breed toerentalbereik sluit de 1.6 T-GDi perfect aan bij het vermogen van de wagen om de meest uiteenlopende rijomstandigheden het hoofd te bieden.

De Kia XCeed is ook verkrijgbaar met twee Smartstream-krachtbronnen, de schoonste en zuinigste dieselmotoren die het merk ooit heeft gebouwd. De 1.6 Smartstream-motor is leverbaar met 115 pk of 136 pk.

En net als de andere modellen uit het Kia-gamma wordt de Kia XCeed begin 2020 leverbaar met emissiearme, geëlektrificeerde versies, waaronder een mild hybrid met 48V-batterij en een oplaadbare hybridevariant.

Gebouwd in Europa, voor Europa

De productie van de nieuwe Kia XCeed gaat in augustus van dit jaar van start in Kia’s productievestiging van Žilina (Slowakije). Hij zal op dezelfde productielijn worden gebouwd als de Kia Ceed hatchback, de Ceed Sportswagon en de ProCeed shooting brake. De XCeed werd exclusief voor Europa gecreëerd en de leveringen gaan in het derde kwartaal van 2019 van start. Elke auto zal standaard worden verkocht met de unieke Kia-garantie van zeven jaar of 150.000 km.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.