Nieuws

© MG

Officieel: MG presenteert de Cyberster

19 april 2023
Door Redactie

Een spannend nieuw hoofdstuk in het MG-verhaal werd gisteren aangekondigd op Auto Shanghai 2023 met de officiële bevestiging van de productieplannen van de high-performance EV-sportwagen Cyberster.

 

De tweezits sportwagen leidt de langverwachte terugkeer in van het beroemde MG-merk naar de productie van sportieve roadsters. Cyberster brengt het verhaal helemaal bij de tijd met zijn krachtige volledig elektrische aandrijflijn en eigentijdse cockpit met geavanceerde bestuurderstechnologie.6.MG Cyberster Rear 45

Carl Gotham, Advanced Design Director van de Marylebone designstudio van het bedrijf in Londen, legt uit: "Het was onze bedoeling om een volledig nieuwe roadster te creëren die klaar is voor een nieuwe generatie sportwagenbestuurders en die een gedurfd en meeslepend nieuw hoofdstuk voor MG opent. 2.MG Cyberster FrontDe focus voor Cyberster was om een ontwerp te creëren dat respect had voor het illustere verleden van het merk en om die sportieve bloedlijn terug te brengen, terwijl het ook absoluut duidelijk was dat het modern en toekomstgericht moest zijn zoals het MG van vandaag, volledig in-tune met de snelle overgang naar elektrische voertuigen."

De suggestieve styling van de Cyberster is een eerbetoon aan de gewaardeerde roadsters uit MG's rijke erfgoed, met zijn kenmerkende lange motorkap, lage neus en gewelfde oppervlakken, maar introduceert ook opvallende nieuwe kenmerken zoals de kenmerkende vleugeldeuren en het Kammback-ontwerp aan de achterzijde.8.MG Cyberster Tail light

Jan Vanhaver, Country Manager van MG Belux, licht toe: "Dit is het perfecte moment om een MG te introduceren die volledig aansluit bij ons historisch DNA en ontworpen is om de bestuurder op elk niveau te boeien. Met de lancering van de Cyberster benadrukt MG nog verder de ambitie om een vaste waarde te worden in Europa. Het is een fantastische manier om onze 100e verjaardag te vieren."

De Cyberster is naar verwachting in de zomer van 2024 te koop in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.