Nieuws

© SERES

Ontdek de SERES 5: een te duchten Ford Mustang Mach-E-concurrent

19 januari 2023
Door Dieter Quartier
Misschien wel de grootste verrassing op het salon van Brussel is de nieuwe Seres 5, een knap gelijnde elektrische coupé-cross-over die zeker slaagkansen heeft op de Belgische markt. 

Seres 5 EXT 2OneAutomotive mag nog een pluim op zijn hoed steken. De Kempense invoerder van diverse Chinese merken stelt op de Heizel een gloednieuwe elektrische cross-over die je bezwaarlijk onaantrekkelijk kunt noemen. Het design doet een beetje denken aan een Ford Mustang Mach-E, maar de Seres 5 mikt op het premiumsegment, aldus zijn maker.
Seres 5 INT 1Welke argumenten legt hij op tafel? Een knappe afwerking, een erg riante uitrusting en absolute knalprestaties. De topversie perst 430 kW en 960 Nm uit zijn twee elektromotoren om in 3,7 seconden aan honderd per uur te zitten. Dat is snel, zoals in Tesla Model Y Performance-snel.

Semi-solid state batterij

Opmerkelijk is dat Seres zogenaamde semi-solid state accu’s gebruikt voor de versies met dubbele motor (en dus vierwielaandrijving). De elektrolyt houdt dus het midden tussen vloeibaar en vast. Deze accu kan 90 kWh aan energie opslaan en zou een rijbereik van 530 kilometer bieden.
Seres 5 Power Charger 1De 2WD-versie met enkele elektromotor houdt het bij een lithium-ijzerfosfaataccu (LFP) met een capaciteit van 80 kWh. Die zou nog steeds goed zijn voor 500 kilometer reikwijdte. In beide gevallen kun je de accu ook gebruiken om elektrische apparaten te voeden (V2L) en zelfs een andere EV van stroom te voorzien, mocht die bijvoorbeeld gestrand zijn.

Prijs Seres 5 in België

Hoewel de prijzen nog niet finaal zijn, geeft OneAutomotive richttarieven mee van € 63.900 voor de Standard 2WD, € 67.900 voor de 4WD Premium en € 74.900 voor de 4WD Flagship. 

Wat er allemaal is inbegrepen in deze prijzen, dat weten we over enkele weken. Wat wel al zeker is, is dat Seres 8 jaar (of 160.000 km garantie biedt op de batterij, de elektrische motor en het elektrische besturingssysteem. De rest van de auto is gedekt gedurende 4 jaar of 100.000 km.

Deel op

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.