Nieuws

© Volkswagen

Ontdek de vernieuwde VW Crafter: slimmer, geavanceerder en praktischer dan ooit

27 maart 2024
Door Redactie

De nieuwe generatie van de VW Crafter markeert een opmerkelijke evolutie in het domein van bedrijfswagens. Met een breed scala aan geavanceerde updates en intelligente functies wordt de Crafter slimmer en geavanceerder dan ooit tevoren. Elk model, ongeacht de carrosserie- of opbouwvariant, wordt doordrenkt met innovatieve technologieën.

 

Nieuwe Cockpit

Een van de opvallendste kenmerken van de vernieuwde Crafter is de introductie van een digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit) als standaard, met een nieuw infotainmentsysteem waarin een digitale stemassistent én ChatGPT zijn geïntegreerd. Deze geavanceerde systemen bieden een naadloze interactie tussen bestuurder en voertuig, waardoor veel functies eenvoudig met de stem kunnen worden geactiveerd en bediend.Ontdek de vernieuwde VW Crafter slimmer geavanceerder en praktischer dan ooit autonieuws 003

Opgeruimd staat netjes 

Daarnaast heeft de nieuwe Crafter een praktisch en opgeruimd karakter, met toevoegingen zoals een elektronische parkeerrem en een compacte versnellingsselector op de stuurkolom. Het interieur is voorzien van handige voorzieningen zoals USB-C-aansluitingen en draadloze oplaadmogelijkheden voor smartphones.

Op het gebied van assistentiesystemen gaat de nieuwe Crafter eveneens verder. Front Assist, de autonome noodstopfunctie inclusief voetgangers- en fietsersdetectie, is standaard op alle modellen en dat geldt ook voor Lane Assist rijstrookmonitoring, Dynamische weergave van snelheidslimieten, een snelheidsbegrenzer en parkeersensoren. Voor het eerst is de Crafter er met Travel Assist, het systeem waarin de Adaptieve Cruise Control en Lane Assist samenkomen. Met autonome rijfuncties zorgt Travel Assist voor extra ontspannen en veilig rijden, vooral op lange(re) afstanden. Emergency Assist is nu eveneens leverbaar. Dit systeem komt in actie in noodgevallen. Het kan de Crafter automatisch tot stilstand brengen. Crafter-modellen met een toegestane massa boven 3,5 ton zijn voortaan standaard uitgerust met een afslag-assistent en de wegrij-assistent, die waarschuwt als er voetgangers vóór de bedrijfswagen staan.

Maatwerk

De vernieuwde versie van Volkswagen grootste bedrijfswagen blijft leverbaar als gesloten bestelwagen, als pick-up en als chassis-cabine. Veelal is er ook keuze uit een enkele of een dubbele cabine, twee wielbases (3,64 en 4,49 m) en verschillende lengten (6,00-7,40 m), en dakhoogten (2,40-2,83 m) en gewichtsklassen (tot 5.500 kg). Daarbij blijft de vernieuwde Crafter nog steeds leverbaar met voor-, achter- en vierwielaandrijving, en naar wens met een handgeschakelde versnellingsbak of automaat. Het vermogensspectrum van de efficiënte viercilinder turbodieselmotoren reikt van 103 kW/140 pk tot 130 kW/177 pk.Ontdek de vernieuwde VW Crafter slimmer geavanceerder en praktischer dan ooit autonieuws 002

De vernieuwde Crafter is vanaf eind mei te bestellen. De levering start halverwege juni. Binnenkort maakt Volkswagen meer specificaties en de prijzen bekend.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.