Nieuws

© Toyota

Ook Toyota slasht prijzen van elektrische SUV’s

21 februari 2024
Door Dieter Quartier

Je kunt zeggen wat je wil over de Vlaamse aankooppremie van € 5.000, ze heeft er op zijn minst voor gezorgd dat heel wat merken hun EV-prijzen verlaagd hebben. Na de Tesla Model Y, VW ID.4, Skoda Enyaq en nog heel wat andere modellen doet nu ook de Toyota bZ4X (veel) water bij de wijn.

 

Hoewel hij in vele opzichten een interessante elektrische cross-over is, had de Toyota bZ4X het bij ons niet onder de markt. Met name door zijn stevige prijskaartje belandde hij zelden op de shortlist van de bedrijfsautorijder. Daar past Toyota nu een mouw aan door de tarieven flink te verlagen – over de hele lijn.

Ironisch genoeg is dat dus onder impuls van de premie die van toepassing is voor Vlaamse particulieren: auto’s tot € 40.000 komen in aanmerking voor € 5.000 subsidie. De Belgische importeur creëert daarom een instapversie van € 39.590. Tegelijk schaaft het duizenden euro’s van de tarieven van de reeds bestaande varianten. De Business Plus staat voortaan voor € 52.000 in de prijslijst. Voor € 53.690 koop je de Executive en als je alles erop en eraan wil, moet je € 56.200 bijeensprokkelen voor de Style Plus.

De Vlaamse premie zet de druk op de ketel, maar natuurlijk doet ook de concurrentie dat. De prijsdalingen bij onder meer Tesla, VW en Skoda dwingen Toyota om zijn offensief aan te scherpen. Of Toyota nog een troef achter de hand heeft? Jazeker: je krijgt tot 10 jaar garantie, weliswaar beperkt tot 185.000 kilometer. 

Opvallende vaststelling tot slot: de 4WD-versies zijn ineens uit het aanbod verdwenen, allicht door een gebrek aan vraag in ons land.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.