Nieuws

© Opel

Opel Corsa facelift: mild hybrid, verbeterde elektroversie en straffer infotainment

24 mei 2023
Door Dieter Quartier

Opels kip met de gouden eieren wordt in het nieuw gestoken. De esthetische update gaat gepaard met de introductie van een mild hybrid-versie op 48 volt. De Corsa Electric krijgt een boost.

 

De gefacelifte Corsa meet zich de karakteristieke Opel Vizor aan, het karakteristieke merkgezicht dat alle nieuwe Opel modellen siert. Het zwarte "vizier" integreert naadloos de grille, de ledkoplampen en de centrale Opel Blitz in één element.03 Opel 521746 De optische "luchtinlaten" in de onderste zone van de voorbumper zijn bovendien groter en prominenter dan voorheen. Aan de achterzijde prijkt nu trots de Corsa-benaming in het midden van de achterklep. 06 Opel 521742

Nieuw infotainment Opel Corsa

Vanbinnen zien we nieuwe stoelpatronen en een nieuw ontwerp van de versnellingspook en het stuurwiel. De grootste vernieuwing schuilt echter in het de optionele volledig digitale cockpit met nieuw infotainment. 12 Opel 521764Het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies beschikt over verbeterde graphics, multimedia, computer vision en kunstmatige intelligentie (AI) om een meer geïntegreerd, contextueel bewust en voortdurend aanpasbaar cockpitsysteem te bieden, aldus het persbericht.

Verbeterde Opel Corsa Electric

De Corsa Electric komt voortaan met twee opties: de gekende versie met 100 kW/136 pk, waarvan de actieradius werd verbeterd tot 357 kilometer, en een nieuwe variant met 115 kW/156 pk en een actieradius tot 402 kilometer. 09 Opel 521744Deze laatste zou aan een dikke 8 seconden genoeg hebben om van 0 naar 100 km/h te accelereren. Aan een snellader bereikt de accu tot 80 procent van zijn totale capaciteit in 30 minuten.  

Opel Corsa Mild Hybrid

Minstens zo interessant betreft de lancering van Opel’s eerste Mild Hybrid. De gekende 1.2 PureTech-benzinemotor krijgt assistentie van een elektromotor op 48 Volt die geïntegreerd werd in een nieuwe gerobotiseerde 6-versnellingsbak met dubbele koppeling. De elektromotor kan energie recupereren tijdens het vertragen en extra koppel leveren bij lage toerentallen, om zo de verbrandingsmotor een beetje te ontlasten. De verbruikswinst zou zo’n 15 procent bedragen. 

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.