Nieuws

© Polestar

Polestar 4 met 600 km rijbereik vanaf nu te bestellen voor € 64.800

31 januari 2024
Door Dieter Quartier

In China rijden de eerste exemplaren al rond, maar wij moeten nog wachten tot augustus om hem in de brand stores van Polestar te zien. Wel kan hij nu al besteld worden in de webwinkel van het Chinees-Zweedse merk, voor een prijs die geheel volgens de logica tussen die van de Polestar 2 en de Polestar 3 in ligt.

 

Laat je niet misleiden door de naam: de Polestar 4 staat in het gamma niet boven de 3. Je moet hem zien als een sportieve coupé-cross-over die onder meer de bokshandschoenen opneemt tegen de Hyundai Ioniq 6, de VW ID.7 en de Mercedes EQE.

Kijk mama, zonder achterruit!

De Polestar 4 werd ontwikkeld op basis van de Sustainable Experience Architecture (SEA) van Geely Holding. Hij rust op een wielbasis van ei zo na drie meter en is 4,84 meter lang, 2,14 meter breed en 1,54 meter hoog. De royale interieurverhoudingen komen vooral tot uiting achterin, waar de inzittenden zich in een ruime en comfortabele omgeving bevinden. Polestar 4 vanaf nu te koop in België 02

Een unieke eigenschap van de Polestar 4 is dat hij het zonder achterruit stelt. De traditionele achteruitkijkspiegel werd dan ook vervangen door een high-definition scherm dat een real-time beeld weergeeft van een op het dak gemonteerde achteruitrijcamera. Door het ontbreken van een achterruit strekt het standaard glazen panoramadak zich over de volledige daklengte uit, tot voorbij de hoofden van de inzittenden.Polestar 4 vanaf nu te koop in België 03

Single of Dual Motor 

Er zijn verschillende versies van Polestar 4 beschikbaar, waarbij zowel enkelvoudige als dubbele motoren worden aangeboden. De Single Motor-versies worden aangedreven op de achterwielen door een e-motor van 200 kW (272 pk) en 343 Nm, goed voor een sprinttijd van 7,1 seconden. De Dual Motor beschikt over vierwielaandrijving en een semi-actieve ophanging, die de 400 kW (544 pk) en 686 Nl in goede banen moeten leiden. Met 3,4 seconden van nul naar honderd is dit de snelste Polestar tot nog toe. 

De velgen variëren van 20 tot 22 duim en gaan geschoeid met rubber van gerenommeerde merken zoals Pirelli en Michelin, afhankelijk van de configuratie. In beide gevallen wordt de energievoorraad opgeslagen in een accu van 100 kWh. De Long Range Dual Motor heeft een voorlopig actieradiusdoel van 580 kilometer. De Long Range Single Motor zou de kaap van 600 WLTP-kilometers moeten ronden. 

Vanaf € 64.800

Instappen kan vanaf € 64.800. Je krijgt dan de Long Range Single Motor. De Dual Motor is € 8.000 duurder. Verrassing: in de configurator wordt automatisch een supplement aangerekend van € 200 voor de “AC-laadkabel voor openbare/thuisoplader”. Het zijn haast Ryanair-praktijken… Gelukkig betaal je de eerste drie jaar of 50.000 kilometer geen onderhoudskosten, want die zijn voor rekening van Polestar. Voor dat onderhoud kun je trouwens terecht bij de Volvo-dealer bij jou in de buurt. Polestar 4 vanaf nu te koop in België 04

De standaarduitrusting is verder behoorlijk compleet. De weinige opties die er zijn, worden wel aan premiumprijzen verkocht. Wie zijn Polestar van kop tot teen aankleedt, mag meteen 80k ophoesten voor de Single Motor en 90k voor de Dual. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.