Nieuws

© Polestar

Polestar staat vanaf vrijdag op de beurs van New York

21 juni 2022
Door Dieter Quartier
Polestar zou donderdag fuseren met Gores Guggenheim, een zogenaamde Special Purpose Acquisition Company (SPAC), om vrijdag op de Nasdaq te kunnen debuteren. 

SPAC’s zijn lege vennootschappen die geen activiteiten hebben, maar enkel het plan hebben om naar de beurs te trekken. Met de beursgang moet kapitaal worden opgehaald om een bedrijf over te nemen of te fuseren. In dit geval wil Gores Guggenheim geld ophalen om met Polestar te fuseren.

Als dat gebeurt, zal de Nasdaq-notering van Gores Guggenheim onder het ticketsymbool GGPI overschakelen op het nieuwe symbool van de gecombineerde bedrijven, PSNY.

What’s in it for Polestar? Via een SPAC krijgt het Zweeds-Chinese merk snel toegang tot een beursnotering. Omdat een SPAC vaak een lege huls betreft, is de toezichthouder snel klaar met de beoordeling. Ook zijn de kosten veel lager dan bij een rechtstreekse beursgang. 

"Wij zijn trots op het momentum dat Polestar de afgelopen maanden heeft opgebouwd en wij kijken uit naar de verwachte afsluiting van onze bedrijfsfusie deze week," aldus Gores. 

Er blijkt in elk geval veel interesse vanuit de beleggerswereld, zeker sinds de aankondiging van Polestar dat het een grote bestelling heeft binnengehaald bij autoverhuurder Hertz. Het zou gaan om 65.000 voertuigen verspreid over de komende vijf jaar.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.