Nieuws

© Renault 5 E-Tech Electric

Prijzen Renault 5 E-Tech Electric bekend: vanaf € 25.000 voor versie met kleine accu

21 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Renault heeft zopas de prijzen van de langverwachte elektrische “R5” bekendgemaakt. Het model, dat er met een accu van 40 kWh en een van 52 kWh komt, wordt in basisuitvoering met een rijbereik van tot 300 km in de stad in de markt gezet vanaf € 25.000. Op die versie is het wel wachten tot 2025. Vanaf eind deze maand kan de variant met 52 kWh al besteld worden. Die is er vanaf € 32.900 en komt in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie van € 5.000 voor particulieren.

 

Het design van de elektrische Renault 5 E-Tech viel alvast in de smaak en Renault beloofde een scherpe prijszetting voor de nieuwe elektrische B-segmenter. Die prijzen zijn er nu en het merk houdt zijn belofte met een instapprijs van precies € 25.000, al is die versie pas vanaf volgend jaar te bestellen. 

De auto, die in het Franse Douai wordt gebouwd, zal tegen 2025 in vijf verschillende uitvoeringen te koop zijn. Het gaat om de five, de evolution, de techno, de iconic cinq en de speciale reeks Roland Garros. In eerste instantie zullen de hoger in het gamma gepositioneerde techno- en iconic cinq-varianten besteld kunnen worden, uitgerust met de grootste van de twee accu’s. Die 52 kWh-batterij is volgens de WLTP goed voor maximaal 410 kilometer rijbereik. De andere varianten, inclusief die met de kleine accu, volgen in 2025. Prijzen Renault 5 E Tech Electric bekend 02

52 kWh techno en iconic cinq 

Vanaf 31 mei zijn de techno en iconic cinq-varianten met de 52 kWh-batterij te bestellen. Die beschikken over een elektromotor van 150 pk waarmee ze in minder dan 8 seconden naar de honderd sprinten en zijn standaard uitgerust met een warmtepomp, automatische airco, een adaptieve snelheidsregelaar, een achteruitrijcamera en een dubbel horizontaal scherm met het 10 duim grote digitale dashboard en het centrale scherm van 10,1 duim. De accu laadt met tot 11 kW aan driefasenstroom en kan via de V2L-functie (vehicle-to-load) ook elektrische toestellen aandrijven. Ze is ook in staat tot het terugleveren van energie aan het elektriciteitsnet (V2G of vehicle-to-grid) maar die functionaliteit is pas vanaf 2026 in ons land beschikbaar. Snelladen (DC) kan de 52 kWh-batterij aan 100 kW. 

De techno kost € 32.900, voor de iconiq cinq verwacht Renault € 34.900. Beide auto’s komen zo in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie van € 5.000 die wordt toegekend aan dit jaar door particulieren of eenmanszaken bestelde EV’s van minder dan € 40.000. 

Voorrang voor R5 R Pass-houders 

Houders van de R5 R Pass zullen als eersten de Renault 5 E-tech electric kunnen bestellen in de versies techno en iconic cinq met de comfortbatterij (52 kWh). De gekozen concessiehouder zal contact met hen opnemen. Ze hebben dan 10 dagen tijd (tot en met 30 mei) om hun Renault 5 E-Tech electric te configureren en te bestellen. Zo zullen ze als een van de eersten hun auto in ontvangst mogen nemen.Prijzen Renault 5 E Tech Electric bekend 03

Vanaf 31 mei worden de bestellingen voor de versies techno en iconic cinq met de batterij van 52 kWh geopend voor het grote publiek. 

Versie met kleine accu pas in 2025 

De goedkoopste versie – voorzien voor 2025 – is uitgerust met de 40 kWh-accu die hem geschikt maakt voor stedelijk gebruik en een rijbereik van tot 300 km belooft. Renault biedt die versie aan met een instapprijs van € 25.000 maar gaf voor het overige nog geen prijzen vrij van de andere uitrustingsversies van dat model. Wie voor de Renault 5 met de kleine batterij opteert zal dus nog wat geduld moeten hebben.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.