Nieuws

© Renault

Renault 5 E-Tech Electric mag de show stelen op autosalon Genève

20 februari 2024
Door Alain Devos

Op 26 februari onthult Renault in Genève zijn langverwachte R5 E-Tech Electric, de zowel compacte als speelse auto belooft een van de leukste EV’s uit het snel groeiende aanbod te worden. De Fransen brengen ook nog wat innovatieve mobiliteitsvoorwerpen mee.

 

Renault, zustermerk Dacia en enkele Chinese autobouwers, daarmee zullen we het qua constructeurs moeten stellen voor de dan ook al bij voorbaat compleet mislukt lijkende comeback van het autosalon van Genève. De Zwitserse beurt opent haar deuren op 26 februari voor (alvast) de pers, het Franse merk haalt er wel stevig uit.

EV en PHEV

Het is dus nog even wachten op alle details van die R5 E-Tech Electric, ook al krijgen we wel al een (digitale) ‘glimp’ te zien van de stand waarmee Renault de show wil stelen in Genève. De tentoongestelde auto’s komen allemaal uit de E-Tech Electric- en E-Tech Full Hybrid-gamma’s, het gaat dan om die nieuwe R5, de Mégane, de Scénic, de Espace en de Rafale. Daarnaast staat er ook het nieuwe AmpR Small-platform (van de R5) en kan het publiek kennismaken met de interactieve avatar Reno.RENAULT MOONBIKE

Nieuwe mobiliteit

Renault zal op zijn stand ook nog pronken met enkele avant-gardistisch genoemde mobiliteitsvoorwerpen, die zijn allemaal het resultaat van een samenwerking met Franse start-ups. Ze vertegenwoordigen elk een natuurlijk element: aarde, water, sneeuw of lucht. De Envol is de eerste elektrische BMX-fiets, de Reverso een demonteerbare en ook deels opvouwbare zeilboot, de Searacer een elektrische motor voor de zee, de Moonbike een elektrische sneeuwscooter en de Plume een elektrisch foilboard.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.