Nieuws

Renault-Dacia deelauto’s vanaf vandaag ondergebracht bij Mobilize

11 juni 2024
Door Dieter Quartier

In 2020 lanceerden tien partners van het Renault-Dacia-netwerk de autodeeldienst ‘Share4Mobility’, vaak in samenwerking met de lokale overheden van steden en gemeenten. Vandaag wordt de dienst ondergebracht bij Mobilize, de divisie van Renault die zich toelegt op nieuwe mobiliteit. 

 

Share4Mobility is een samenwerkingsinitiatief van tien grote dealergroepen uit het Renault-net, die samen een nationale geografische dekking verzekeren via hun activiteitenzone: Autopartners, Autosphère Neri en Brussel, Centre-Automobiles, Devos-Capoen, Groep Kenis, Groupe Goeyens, Paesmans, Pashuysen, Renault Motors en Valckenier. De onderneming werd opgericht om kennis te delen, diensten te leveren en nieuwe projecten rond het delen van auto's, fietsen en elektrische mobiliteit te ontwikkelen en uit te werken.

“Met een wagenpark dat vandaag meer dan 220 – voornamelijk elektrische – voertuigen telt, voelen de partners de behoefte om de operationele samenwerking in het kader van Share4Mobility uit te breiden tot de communicatie. Het partnerschap onder het merk ‘Mobilize Share’ zal het voortaan mogelijk maken om de lokale communicatie op nationaal niveau uit te breiden,” aldus Tony Deruyter, Directeur van Share4Mobility.

100% digitaal klantenparcours

Het huurtraject is 100% digitaal, van inschrijving tot reservering. Registreren is gratis en zodra je profiel is gevalideerd, kun je de beschikbaarheid en het laadniveau van een wagen controleren en de wagen reserveren. Met dezelfde app kun je de auto ontgrendelen en een toestandsbeschrijving uitvoeren.

“Ik ben erg trots dat we ‘Mobilize Share’ voortaan in België kunnen aanbieden. Onze samenwerking met het Renault-Dacia-netwerk is de sleutel tot succes. Dankzij hun kwalitatieve service bieden ze al vijf jaar deelwagens aan. Voor de huidige gebruikers verandert er niets, behalve de naam,” benadrukt Else De Marie, Head of Mobilize Beyond Automotive Belux.

Vaste standplaats 

De autodeeldienst ‘Mobilize Share’ werkt met een gesloten-lussysteem. Bij deze oplossing moet het voertuig worden teruggebracht naar het station waar het werd geleend. Het wagenpark bestrijkt meer dan honderd gemeenten, vooral in Vlaanderen waar er meer laadpalen zijn.

Omdat de voertuigen per uur of dag kunnen worden gereserveerd, worden ze voornamelijk opgeladen op hun locatie, tussen de reserveringen in. Voor langere gebruiksperioden kunnen gebruikers de auto zelf opladen met de laadkaart die in de auto’s aanwezig is.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.