Nieuws

© Renault

Renault geeft al wat info vrij over R5 E-Tech Electric die in februari onthuld wordt

30 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Renault wil de nodige buzz creëren rond de op 26 februari tijdens het Autosalon van Geneve geplande onthulling van de elektrische R5 van de 21ste eeuw en geeft daarom al een reeks details en wat info over het toekomstige elektrische sub-25k-euro model vrij.

 

Het is nog een drietal maanden wachten tot 26 februari voor alle details en de foto’s van de Renault 5 E-Tech Electric vrijgegeven worden, maar Renault warmt de pers en het grote publiek al op met enkele detailfoto’s en een grote teasercampagne die in december van start gaat en drie maanden zal lopen. De campagne heeft als thema “R5VOLUTION IS BACK” waarbij wordt verwezen naar de Renault-website voor meer info over de auto en meer details worden gegeven over de speciale R5 R Pass, voor klanten die bij de eersten willen zijn om een R5 E-Tech Electric te bestellen en geleverd te krijgen.  

R5 R Pass 

Via de R5 R Pass, die voor € 150 verkrijgbaar is op www.renault.be kan de auto tien dagen voor de orders geopend worden voor het grote publiek al besteld worden via de Renault-verdelers, waarbij de R5 R Pass-houders hun auto als eersten zullen geleverd krijgen vanaf de herfst van volgend jaar. Pass-houders krijgen ook een schaalmodel van de auto na zijn onthulling en zullen als eerste op de hoogte gebracht worden over alles wat rond de R5 draait.  

Details 

De foto’s die Renault al vrijgaf maken duidelijk dat de nieuwe, elektrische R5 veel visuele knipogen zal bevatten die refereren aan het origineel. Een van de opvallendste elementen op de foto’s die al werden vrijgegeven is het design van de koplampen met centraal als het ware een pupil in de lens, om de auto een menselijk gezicht te geven. Renault 5 E Tech electric 3

In de plaats van de vroegere luchtinlaat op de motorkap krijgt de elektrische R5 eene laadindicator-led die een “5” vormt wanneer de accu volledig opgeladen is. De wielkasten zijn dan weer breed uitgevoerd en roepen herinneringen op aan de R5 Turbo, terwijl de verticale achterlichten opnieuw een knipoog zijn naar het origineel. Renault 5 E Tech electric 4

Renault laat ook al weten dat de Renault 5 E-Tech Electric 3,92 meterlang zal zijn en twee accu’s kan krijgen, waarvan één exemplaar met 52 kWh aan batterij-inhoud en een rijbereik van tot 400 kilometer volgens de WLTP-meetmethode. Die versie zal ook als eerste verkrijgbaar zijn bij het openen van de orderboeken. Later volgt een kleinere accu met 40 kWh aan inhoud. 

De nieuwe generatie van de R5 wordt in het Franse Douai gebouwd en wordt de eerste auto die op het nieuwe AmpR Small-platform (vroeger CMF-B EV) wordt gebouwd. Hij zal over een multilink-achteras beschikken, een technologische keuze die over het algemeen voorbehouden is voor auto’s uit hogere segmenten, en zal over heel wat geavanceerde technologieën beschikken.  

Als eerste productie auto – zegt Renault zelf – zal de R5 E-Tech electric ook beschikken over V2G of Vehicle-to-Grid-technologie om stroom uit de accu naar het elektriciteitsnet terug te sturen. De functionaliteit zal initieel in Frankrijk en Duitsland beschikbaar zijn (2024) en vanaf 2025 ook in het VK. Of en wanneer België aan de beurt komt is niet geweten. 

Misschien wel het belangrijkste is de aangekondigde prijszetting van de R5. Renault belooft een prijs van rond de € 25.000, waarmee hij ook de nodige aandacht moet trekken van particuliere kopers.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.