Nieuws

© Patrick Theunissen

Renault Mégane R.S. TROPHY-R zet nieuw ronderecord neer op Spa-Francorchamps

24 juli 2019
Door Redactie
Met een nieuw ronderecord op de Nürburgring-Nordschleife voor voorwielaangedreven productieauto’s op zak zette de R.S. TROPHY-R ook vandaag een nieuw ronderecord neer op het mythische circuit van Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days, In slechts 2’48’’338 was de klus geklaard, geloof me, dat is snel!

Patrice RATTI, Algemeen Directeur van Renault Sport Cars:

“De nieuwe Mégane R.S. TROPHY-R vestigt een nieuw record in zijn categorie, deze keer op Spa-Francorchamps, een van de zwaarste circuits ter wereld. Deze prestatie is des te mooier omdat ze werd neergezet voor een enthousiaste community tijdens de R.S. Days. De prestatie op zich, de nabijheid van de piloot, een mooie uitwisseling van informatie en passie: dat is de mentaliteit waarvan de ontwikkeling van onze auto’s en de bijzondere relatie met onze gemeenschap is doordrongen. ”

Volgens de traditie van Renault Sport dankt deze nieuwe generatie van de Mégane R.S. TROPHY-R zijn prestaties niet alleen aan zijn vermogen want zijn 300 pk sterke motor is identiek aan die van de Mégane R.S. Trophy, die begin 2019 werd gelanceerd. De Mégane R.S. TROPHY-R werd ontwikkeld als een raceauto door een klein team dat zich hoofdzakelijk concentreerde op drie assen: een maximale verlichting (tot 130 kg tegenover de Mégane R.S. Trophy zonder opties), een nieuwe aerodynamica en een nog radicalere evolutie van de onderstellen. 

Bij het record op de Nürburgring leidde de passie achter Renault Sport tot nieuwe uitdagingen zoals die op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de prestigieuze 24 Uur van Spa. De nieuwe Mégane R.S. TROPHY-R vestigde er een nieuw absoluut officieel record en een referentietijd voor een compacte reeks op het circuit van Spa-Francorchamps. Het record op het Belgische circuit werd gereden tijdens de R.S. Days, voor de fans, om 11.55 uur op 24 juli 2019. 

Achter het stuur van de Mégane R.S.TROPHY-R zat Laurent Hurgon, die al verschillende records op zijn naam heeft staan in de verschillende generaties van de wagen op het circuit van de Nürburgring: “Ik ben, opnieuw, echt heel trots en opgetogen. Spa-Francorchamps behoort tot de favoriete Europese circuits van de piloten. Het is erg snel en complex en de auto is hier perfect op afgestemd. De inspanningen aan het aerodynamische evenwicht lonen absoluut. Het gevoel in de Raidillon, Pouhon en Blanchimont zijn echt schitterend. Wat een genot! "

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.