Nieuws

© KGM

SsangYong, sorry, KGM, start productie Torres EVX voor Europese markt

20 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Zeg niet langer SsangYong, maar KGM. De Zuid-Koreaanse constructeur is gestart met de productie van de Europese versie van de elektrische Torres-SUV die vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar ook bij ons te koop zal zijn.

Autonieuws.be kon eerder al rijden met de nieuwe Torres met benzinemotor, een model dat nu ook met elektromotor zal worden aangeboden. Die auto moet ook op de Europese markt voor een renaissance van de autobouwer zorgen.  

De elektrische KGM Torres EVX wordt gebouwd in de fabriek van KGM in Pyeongtaek, Zuid-Korea, waar ook de benzineversie wordt geassembleerd. De elektrische Torres is het eerste tastbare resultaat van de samenwerking tussen KGM en de Chinese EV-specialist BYD, die de batterijtechnologie levert. 

De Torres EVX krijgt via BYD een 73,4 kWh metende LFP-accu die hem een rijbereik van 420 tot 460 kilometer moet bezorgen. KGM positioneert de Torres EVX als een echte gezinswagen, want de elektroauto kan uitpakken met een laadvolume van 703 liter. De Belgische prijzen zijn nog niet bekend maar zouden in januari worden aangekondigd.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.