Nieuws

© Subaru

Subaru Outback gooit hoge ogen bij EuroNCAP-veiligheidstests

04 februari 2022
Door Stijn Blanckaert
Het Japanse Subaru heeft een sterke reputatie als het op veiligheid aankomt en bewijst dat opnieuw in de EuroNCAP-test van de Outback, die met 88,8% de hoogste algemene score behaalt van alle auto’s die de organisatie in 2020-2021 beoordeelde.

De Outback behaalde op alle vier de beoordelingsgebieden (Bescherming van volwassenen, Bescherming van kinderen, Kwetsbare weggebruikers, Rijhulpsystemen) scores die beduidend boven de vereiste grens liggen om om de maximale beoordeling van vijf sterren te behalen. 

Strenger protocol

Het nieuwste beoordelingsprotocol van EuroNCAP kent niet langer vijf sterren toe als rijhulpsystemen geen significante bijdrage leveren aan het voorkomen van ongevallen of in ieder geval het verminderen van zware ongevallen. Dankzij EyeSight rijhulpondersteuning, de nieuwste generatie van Subaru’s stereocamera-botspreventiesysteem, behaalde de Outback de hoogste score in alle voertuigklassen en het beste resultaat ooit voor een Subaru-voertuig in Safety Assist-crashtests.

In het EuroNCAP’s Flashback 2021 rapport behoorde de Subaru Outback tot de best presterende wagens met bij de ADAS-testen een score van 95%, dankzij geavanceerde Autonomous Emergency Braking-, rijstrookondersteunings-, snelheids- en aandachtssystemen.
Outback 2.5i Modelljahr 2021 Eyesight 02De 4e generatie EyeSight omvat alle veiligheidstechnische kennis die Subaru heeft opgebouwd. Het stereocamera-botspreventie-systeem beschikt over een grotere kijkhoek en nieuwe beeldherkenningssoftware samen met elf veiligheidsfuncties, waaronder Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering-functie, Emergency Lane Keep Assist, Speed ​​Sign Recognition met Intelligent Speed ​​Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrillingen, Lane Departure Prevention met onder andere herkenning van scheidingslijnen zoals gras of wegranden en Pre-Collision Braking System met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.

Gezichtsherkenning

De nieuwste EuroNCAP Safety Assist-test beoordeelt ook de monitoringsystemen van de chauffeur. Dankzij de gezichtsherkenningstechnologie Driver Monitoring System die de bestuurder waarschuwt wanneer afgeleid is tijdens het rijden, heeft de Outback deze tests met succes doorstaan.
OutBBBBback 2.5i Modelljahr 2021 Driver Monitoring System 01De Subaru Outback behaalde ook de hoogste score in tests voor kwetsbare weggebruikers in alle voertuigklassen en zette daarbij het beste resultaat ooit behaald door een Subaru neer.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.