Nieuws

Toyota verbetert de bZ4X: kortere laadtijden en warmere ledematen

15 januari 2024
Door Dieter Quartier

Continue verbetering zit in het DNA van Toyota. In het geval van de elektrische bZ4X betekent dat een aangepast batterijverwarmingssysteem en de introductie van een warmtestraler voor het interieur. 

 

Om de snellaadtijd in koude klimaten te verkorten kreeg de cross-over een nieuwe water-water-warmtewisselaar en een verwarmingsregelklep in het verwarmingscircuit om de batterijtemperatuur te helpen verhogen. Dat is één.

Tweede punt: het interieur kan voortaan snel worden opgewarmd met de nieuwe warmtestraler, die standaard wordt geleverd op de duurdere uitvoering van de bZ4X. Ze bevindt zich onder de stuurkolom en het instrumentenpaneel en zorgt voor snelle opwarming rond de onderbenen en voeten van de bestuurder en passagier voorin. Dat voelen ze direct vanaf het vertrek.

Kop-staart-risicodetectie en digitale sleutel

Nog nieuw op de bZ4X is de waarschuwingsfunctie voor achteropkomend verkeer. De Blind Spot Monitor-radars detecteren wanneer er een risico is op een aanrijding met een voertuig dat van achteren nadert en activeert automatisch de alarmlichten achteraan om de andere bestuurder te waarschuwen.

De duurdere uitvoering van de bZ4X zal verkrijgbaar zijn met een nieuwe digitale sleutel. Die stelt gebruikers in staat om het voertuig te openen en te starten door gewoon hun smartphone bij zich te hebben. ​De sleutel kan worden gedeeld door maximaal vijf personen tegelijk. Dat maakt het eenvoudig om toegang te verlenen aan gezinsleden of collega's, of aan onderhoudstechnici en medewerkers van de hulpdiensten.

Het vernieuwde Toyota bZ4X-gamma is vanaf nu beschikbaar.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.